Ringpark Dichterswijk

In Nieuws door HB7 Reacties

Ringpark
Dichterswijk roert zich steeds meer. Steeds meer zelfbewustzijn en identiteit. Gevonden in onze inbox: een plan van drie landschapsarchitecten voor een ‘ringpark’, een high line maar dan low, een groene wandelroute van spoorzone tot Merwedekanaal en terug. Bekijk en bewonder het hier.

Reacties

 1. Paul

  fantastisch initiatief, ik woon zelf niet in de Dichterswijk maar ben ook bang voor een OV kluwen met gecombineeerde kaalslag. en nu maar hopen dat de gemeente erop ingaat voor een bespottelijk laag bedrag, zo lijkt het.

 2. Stephan

  Mooi initiatief om de stad wat groener te maken en op een leuke manier.
  Omdat het niet gewoon een park of groen strookje is maar echt een soort van buffer dan wel niet een oase (?).
  Geeft een leuke impuls voor best een mooi stukje Utrecht.

 3. Anoniem

  Natuurlijk een leuk initiatief, maar zoiets is natuurlijk niet te bewerkstelligen voor 30.000 Euro…Kom op he.

 4. Raymond

  Op z’n minst kan Shell al helpen door hun achter gelaten troep op te ruimen “Dit station stopt in 2010” We zijn al 3 jaar verder!

 5. Mark

  Ontzettend goed plan. Als de gemeente geen visie toont, of de bestaande plannen niet kan of wil uitvoeren, is dit een uitstekend burger initiatief dat de gemeente met beide handen zou moeten aanpakken.

  Ps. Als directe omwonende van het tankstation heb ik hier contact over gehad met de gemeente. Het tankstation is van NS vastgoed (en de grond tot aan het spoor ook). De ns had al een andere partij gevonden om het tankstation aan te verpachten, maar dit is tegen gehouden door de gemeente ivm met bouwplannen op dit stuk grond. Tot op heden heeft de gemeente mij nog geen verdere details willen geven.

Reageer