Rabobrug in kunststof of toch staal

In Nieuws door HB2 Reacties

RabobrugPerronzicht

ProRail en gemeente zijn begonnen met een marktconsultatie ter voorbereiding van de aanbesteding van engineering en bouw van de Rabobrug. Hieruit blijkt dat men twijfelt of het verstandig is de brug in kunststof (vezelversterkte kunststof of composiet) uit te voeren zoals oorspronkelijk het idee was van architectenbureau Cepezed. Men vraagt de markt om de met goede argumenten te komen waaruit blijkt dat kunststof, ook op de lange termijn, een goede keuze kan zijn. Uitleg vind je hier.

Reacties

  1. Wien de Smet

    Het zou zo fijn zijn als die Rabobrug er nu echt SNEL komt. Voor bewoners van de Dichterswijk zijn beide routes naar de binnenstad: via Croeselaan+Leidseveer of via Vondellaan+Bleekstraat/Westerkade lastig en deprimerend. Onbegrijpelijk eigenlijk, dat de brug niet gerealiseerd is vóórdat de Dichterswijk tussen twee bouwputten ingeklemd is komen te liggen. Dat zou niet alleen de Dichterswijkers ellende hebben bespaard, het zou de hele verkeersdoorstroming bij beide bouwputten zeer ten goed zijn gekomen. Regel het nu, er komen nog veel bouwputjaren aan op beide trajecten!

    1. Erik

      Tja, het wordt toch echt niet eerder dan 2016 ivm de overbekende besluiteloosheid bij de gemeente en de noodzakelijke buitendienstellingen van het spoor.

Reageer