Kunstwerk over Mariabrug

In Nieuws door HB3 Reacties

Het Fentener van Vlissingen Fonds maakte vandaag bekend dat er een kunstwerk zal komen bij en over de nieuw te bouwen Maria(plaats)brug. Daarvoor heeft het fonds eerder een prijsvraag uitgeschreven in het kader van haar vijftigjarig bestaan. De winnaars zijn de Leuvense creatieven Pieterjan Gijs en Arnout van Vaerenbergh. Hun creatie heet Torqued Arc, en komt op een flinke steenworp afstand van de vroegere Catharijnepoort en op aanraakafstand van het hoofdkantoor van SHV aan de Rijnkade.

TorquedArc

Straks zal de boog visueel moeten wedijveren met het opvallende HC-poortgebouw dat op de achtergrond zal verschijnen.

TorquedArc2

Kijkend in zuidelijke richting vormt de boog met de Inktpot en St. Gertrudis een markante combinatie.

Zoals het er naar uit ziet zal het nog een lange tijd duren voordat er weer gevaren kan worden tussen Paardenveld en Geertebolwerk. Het ontbreekt aan geld in fase 1 van de Stationsgebiedplannen om de singel volledig in oude luister te herstellen. Als de boog er in 2015 komt zal het voor een onbekend aantal jaren in een zandbak staan. Misschien kan het FvV-fonds nog een ander potje met geld vinden?

TorquedArc3

Link naar alle info hier.

 

Reacties

 1. Ronald H

  Het is een mooi kunstwerk, maar het lijkt wel een beetje veel op de Gateway Arch in St. Louis.

 2. Jaap

  Wat…..de singel wordt in eerste instantie niet volledig aangelegd! Dat was nu juist hetgeen we met z’n allen wilden. Stopt de gemeente al het geld in die megalomane grote gebouwen die er nu neer worden neer gekwakt? We hadden toch gestemd voor ruimtelijk en groen!

  1. Auteur
   HB

   Zoals het er nu naar uit ziet zal dat deel van de singel niet klaar zijn voor 2019. Het plan om volledig te herstellen staat nog wel overeind.

Reageer