Docu

In Nieuws door HB1 Reactie

ZichtOpStationMei2013

De enorme bouwplaats in Utrecht. Beelden van dit weekend met de eerste kunststof geveldelen op het Stadskantoor.  (foto’s PV)

ZichtOpMuziekpaleisMei2013

Bussen op het Vredenburg rijden door een tijdelijk tunneltje.

Zo, terug van twee weekjes elders. We gaan BU weer wat leven inblazen. Eerst maar eens kijken wat de inbox aan leuks oplevert. Om mee te beginnen: een documentaire over het stationsgebied van RTV-Utrecht, die aankomende zondag vanaf 7.10 uur, en daarna ieder uur, te zien zal zijn. BU heeft hieraan zijn medewerking verleend door de ontwikkelingen voor de camera van commentaar te voorzien.

[quote uit het persbericht:]

Documentaire over Hoog Catharijne op RTV Utrecht

RTV Utrecht zendt op 12 mei een documentaire uit over het veranderende stationsgebied in Utrecht. Het hart van de stad Utrecht gaat voor de tweede keer in veertig jaar flink op de schop. In de jaren zeventig moeten de singel en de oude stationswijk plaats maken voor het Winkelhart van Nederland: Hoog Catharijne. De DocU: Bouwput van Nederland – Stationsgebied op de schop is vanaf 07.10 uur te zien op zondag 12 mei.

De documentaire laat u zien wat er voorgoed is verdwenen en wat de stad Utrecht ervoor heeft teruggekregen. Op dit moment verbouwt Utrecht het stationsgebied, daardoor is een groot gedeelte van het centrum al jaren een bouwput en dat blijft ook nog jaren zo. Waarom wordt er nu al weer zo grondig verbouwd? En hoe ziet het er straks uit? Volgens de gemeente wordt het allemaal prachtig, maar is er nog wel geld voor al die plannen? En wat is er gebeurd met de uitkomst van het referendum uit in 2002.

Aan het woord komen voormalig fractievoorzitter van Leefbaar Utrecht en initiatiefnemer van het referendum Henk Westbroek. Oud bewoner van de gesloopte stationswijk Rinke Doornekamp  en Herbert Boland, initiatiefnemer van bouwpututrecht.nl. Dit is een website over de werkzaamheden in het stationsgebied.

De DocU: Bouwput van Nederland – Stationsgebied op de schop is 12 mei te zien op RTV Utrecht vanaf 07.10 uur en daarna ieder uur opnieuw tot de volgende ochtend 07.00 uur.

Reacties

  1. Rob

    De tijdelijke ‘lawinetunnel’ op het Vredenburg waar de bussen onderdoor rijden er om veiligheisredenen. Aan de kopse kant worden nu met bouten en moeren de afwerking van de gevelpanelen aangebracht. Mocht er vanaf een zekere hoogte een bout/moer naar beneden vallen, dan gaat deze dwars door het dak van de bus heen, met alle gevolgen vandien.

Reageer