Bouwput Catharijne

In Nieuws door HB1 Reactie

Er is nu veel te zien op en langs de voormalige Catharijnebaan. Bouwen toeritten, graven riool, sloop P&C, noem maar op. Hier wat beelden van het uitgraven en verwijderen van fundamenten van de Catharijnebrug-westzijde en de Smakkelaarsveldbrug over de Leidse Rijn. Daar zitten nog flinke brokken metselwerk.

IMG_0839

Check het moederziel verlaten logo van P&C dan. De sloop van HC vindt met zoveel geestdrift plaats dat we over tien jaar zeggen: ahum, was het misschien niet toch een goed idee geweest tenminste nog een klein deeltje roemruchte Utrechtse cultuurhistorie te bewaren? Mark my words. De heimwee gaat nog toeslaan. Het Hoog Catharijne Museum, jawel. In dat museum wordt ‘het winkelen’ uitgebeeld. Iets dat je lopend deed, langs etalages en langs rekken en je betaalde met wat men een bankpas noemde bij iets dat kassa heette waar je door iemand te woord (ja echt!) werd gestaan. Winkels konden soms wel jaren op één en dezelfde plek zitten!

BAM stuurde vandaag onderstaande lijst van werkzaamheden die komende week plaatsvinden. Ze stellen deze lijst iedere week op. Als je dat nieuws ook wilt ontvangen moet je je aanmelden via info@bam-nhc.nl. Komt het:

– Slopen met sloopkraan van het voormalig P&C (foto) vanaf de Rijnkade;
– Sanering Secretariaatsgebouw en voorbereiding machinale sloop;
– Verwijderen dakbedekking met minigraver en/of bobcat;
– Waterdicht afwerken slooplijn en plaatsen ondersteuning op slooplijn;
– Voorbereiding betonwanden (bekisting en wapening) in de kelder/parkeergarages.


Werkzaamheden Vredenburgknoop
– Opgraven en slopen fundaties tpv de Smakkelaarsbrug en de Catharijnebrug met sloop- en luchthamers;
– Damwanden voorboren en plaatsen.

    
Werkzaamheden Vredenburgplein
– Vanaf een aanhangwagen peilbuizen (ca. 5 st.) aanbrengen en afwerken op straatniveau.
Werkzaamheden Rijnkade (inrit Zuid)
– Voorbereiding en realisatie fundering bouwkeet in de Catharijnebak;

– Voorbereiding bouwaansluitingen bouwkeet.

 

Reacties

  1. Piet Mulder

    Zolang je, vooral op Zaterdag, op bv. de Oudegracht nog al dat winkelende publiek ziet, zal er echt niet zoveel veranderen m.b.t. het winkelbezoek in de toekomst. Mensen vinden dat gewoon leuk en winkelen met je pc of tablet is wel makkelijk maar zo saai. Veertig jaar geleden was het zaterdags net zo druk als nu. Nee HC en de binnenstad zal altijd een fijne plek blijven.

Reageer