Onderzoek behoud ‘Sijp’ is af

In Nieuws door HB4 Reacties

De gemeenteraad heeft sinds vorige week de resultaten op zijn bureau van een onderzoek dat door Posad is uitgevoerd naar de mogelijkheden om het totale platgooien van de Van Sijpesteijnkade te vermijden. Men heeft ingezoomd op een vijftal ‘dwangpunten’ en voor deze een handvol alternatieven aangedragen die minder rigoureus uitpakken voor het huizenrijtje. Het gaat om toeritten voor parkeergarage en hulpdiensten, voetgangers-toegang tot het verhoogde niveau, de hov-baan en de haalbaarheid van het met NS afgesproken bouwvolume.
Het is nu aan de raad om in gesprek met de wethouder, grondeigenaar en alle andere stakehouders te kijken of er een gunstige combinatie kan worden gemaakt van alternatieven. Simpel zal het niet worden. De grote verdienste van het onderzoek is dat deze complexiteit toegankelijk is gemaakt voor niet-insiders, een onvoorstelbaar belangrijke stap die de discussie vooruit helpt. We durven vanaf deze plek nog niet te anticiperen op een bepaalde uitkomst.

Bladerbare versie van het onderzoek in de doorlees. Wil je je er over laten informeren en er over meepraten, dat kan op de presentatie van het onderzoek op 17 januari (Stadhuis, 20:00 uur) en de raadsinformatieavond op 22 januari a.s. Op de site van GL, actief tegenstander van sloop, vind je achtergronden.

Link naar een download van het rapport.

Reacties

  1. Auteur
    HB

    We zullen de nieuwe versie op Issuu plaatsen.
    Voor je roept waarom doe je zo moeilijk: de reden dat we rapporten en video’s zelf willen opslaan en ontsluiten heeft te maken met opbouw van ons archief. Het zal niet de eerste keer zijn dat rapporten of studies van derden opeens niet meer te vinden zijn waar ze oorspronkelijk stonden. Overigens is de situatie sinds 2007, toen we begonnen, wel geleidelijk aan het verbeteren.

Reageer