Bouwplaats singel

In Nieuws door HB3 Reacties

Blik op de bouw singel en muziekpaleis vanaf Radboudveste.

Zoals je misschien hebt gemerkt is er de laatste week weer veel bedrijvigheid van grondverzet- en asfaltmachines op de voormalige Catharijnebaan. Op deze foto zien we hoe ter hoogte van het muziekpaleis een nieuwe dwarsverbinding wordt gemaakt. Dit wordt een lus voor de bussen en taxi’s, die zo wordt aangelegd dat er voldoende ruimte zal ontstaan om de nieuwe bruggen van de Vredenburgknoop te kunnen bouwen, inclusief de toegang voor de expeditiehof van het muziekgebouw. De gewone verkeersweg komt tijdelijk in het midden te lopen, over de bouwplaats langs de keten van Heijmans. Op de hoek van de ingang naar de Mediamarkt wordt de kruising volledig gesloopt zodat er ruimte ontstaat om daar de brug over de herstelde Leidsche Rijn te kunnen aanleggen. Onder die brug komt de nieuwe toerit voor de uitgebreide parkeergarage Vredenburg. De oude toerit aan de overzijde zal worden gesloten zodra het voormalige P&C wordt gesloopt.

Precieze data van al deze veranderingen kennen we niet. Bij POS hebben we een faseringsplan Catharijnesingel opgevraagd. Alle aannemers, architecten en bouwers kennen die plannen al. Nu de gewone burger nog, die zonder veiligheidsschoenen van de baas door de modder en langs het puin moet. En niet te vergeten de fietsers.

Ook kun je op de foto zien dat de zuidgevel van het muziekgebouw bijna helemaal gesloten is. Aan die gevel komen nog trappen voor de vluchtroutes. De ‘westlob’, het stuk waar vroeger winkels en kantoren waren, heeft een extra verdieping gekregen in staal. In de toekomst zul je vanaf die zijde de grote zaal betreden.

 

Reacties

 1. Oscar

  Iemand een idee wanneer ze gaan beginnen met de sloop van het deel van HC waar voorheen P&C zat? Ik dacht dat dit al eind 2012 zou aanvangen maar volgens mij is er nog niet veel aktie, of het moet tot nu toe allemaal binnen gebeuren.

  1. Auteur
   HB

   Ik denk dat het allemaal wat trager op gang komt doordat het verleggen van kabels en leidingen op het plein tbv sloop en nieuwbouw maanden later dan gepland is begonnen. We zullen eens informeren.

 2. carel

  vanaf de radboudveste komt het muziekpaleis wel heeel groot over
  dat het staffhorstgebouw in het niet valt..

Reageer