Bibliotheek mag door

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Gisteravond heeft de Utrechtse gemeenteraad haar zegen gegeven aan de aanbesteding van het Smakkelaarsveldgebouw met daarin de nieuwe bibliotheek. Deze wordt nu in gang gezet, evenals de procedure voor het bestemmingsplan Smakkelaarsveld, vanwege de samenhang. De politiek stelt wel een aantal eisen om te voorkomen dat dit project duurder uitvalt dan gepland. Men wil eventuele tegenvallers afwentelen op de partij die de bibliotheek gaat ontwikkelen. Zo moet voorkomen worden dat de gemeente geld bij moet leggen als er iets misgaat. Niet iedereen is overigens voor. De SP is al lange tijd kritisch en vindt de bouw van de nieuwe bibliotheek onnodig. Ook heeft deze partij er geen vertrouwen in dat eventuele tegenvallers door de projectontwikkelaar worden opgevangen. De kosten van de bouw bedragen naar schatting 60 miljoen euro, hoewel er officieel geen mededeling over wordt gedaan.

Van het Smakkelaarsveld hebben we een dossier gemaakt, bekijk het hier.

Reageer