TivoliVredenburg

In Nieuws door HB15 Reacties

Je had het vast al wel gelezen: de definitieve naam van het muziekpaleis wordt TivoliVredenburg. Het voelt een beetje als burgemeester Vredenburg met zijn wethouder Tivoli. Ok of niet ok? Onze comments staan open. Er volgt snel een update met wat quotes uit de media.

[update:] Geen quotes uit de media, want die laat het kennelijk Siberisch. Geen groot nieuws kennelijk, misschien omdat het nog niet officieel bekend gemaakt is. Het zal ongetwijfeld over niet al te lange tijd, met logo en huisstijl erbij, vanuit de stichting de wereld in gestuurd worden. Onze reageerders neigen naar positief wat de nieuwe naam betreft. Het hele verhaal op DeStadUtrecht, check ook #tivolivredenburg voor reacties of de kleine discussie die Niels Aalberts (EHPO) op Storify plaatste.

Reacties

 1. Hendrik

  Niet slecht. Zo’n dubbele naam klinkt een beetje als Tivoli-de Helling, of als Vredenburg-Leidsche Rijn. En beiden zijn sterke merken.

 2. Michiel

  Ze hadden ze nieuwe popzaal gewoon Tivoli moeten noemen, en het gebouw (Muziekcentrum) Vredenburg. Deze combinaam staat klinkt totaal niet lekker. Ik snap dat beide partijen per se hun stempel op het gebouw wilde drukken, maar vredenburg was gewoon de beste optie. Tivoli verliest met zo’n prachtige nieuwe zaal echt niet aan populariteit, en de naam gaat ook niet verloren als je de zaal gewoon zo noemt. “Ik ga naar Tivoli” zal iedereen gewoon blijven zeggen.

 3. Jonas

  Wel best. Nieuw en toch niks nieuws. Gewoon wat het is en toch een beetje gekunsteld. Dat het niet zo lekker bekt went wel als je het 20 keer hebt gezegd.

 4. Remco

  Geen creatieve nieuwe naam maar wel goed herkenbaar.
  De afkorting is wel leuk! Avondje TV vanavond? 😉

 5. Marco Knol

  Of het wordt na verloop van tijd “De pillendoos”. Of wat dan ook. TivoliVredenburg bekt voor geen meter, maar we zullen het te zijner tijd wel merken denk ik.

 6. Matthijs

  De Pillendoos is zo’n kansloze opgedrongen bijnaam, geef mij maar de Poffertjesplaat, daar lijkt het nog veel meer op

 7. Bart

  Klinkt als een zoutloos compromis.

  Waarschijnlijk voor gekozen omdat beide namen sterke “merken” zijn, maar had er dan nog tenminste een spatie tussen gelaten zodat de merken duidelijk herkenbaar blijven.
  Het nu gebruikte CamelCase is nu vast heel hip, maar heeft weinig blijvende waarde.

 8. HH

  Een mooie combinatie en een paar opmerkingen snijden hout: Tivoli gangers zullen blijven zeggen dat ze naar Tivoli gaan en de rest van ons kan met een gerust hart naar Vredenburg. Beide internationale reputaties wordt zo recht gedaan. Tivoli klinkt in vele talen goed en Vredenburg is immers door het beleid van Peter Smids gedurende enkele decennia internationaal op de kaart gezet en komt zo (na het Rode Doos debacle) weer op zijn pootjes terecht. Ik heb concertzalen in Europa en Amerika (USA) gefotografeerd en overal kende men het Vredenburg in Utrecht. Als ze nu maar niet het logo laten ontwerpen door het bureau dat de logo’s voor stadhuis en schouwburg heeft ontworpen.

 9. marieke

  Te lang en te gekunsteld. En zonder historisch besef. Hoe zal het verder gaan in de ‘ volksmond’? Vredenburg wordt de gangbare naam van het gebouw en Tivoli blijft natuurlijk Tivoli.
  Het gebouw heeft toch meerdere zalen en functies? Sluit dan aan bij de namen die nog in de hoofden van de Utrechters zitten. Bijkomend voordeel: Nieuw logo hoeft dan ook niet.

Reageer