Vastgoed, wie biedt?

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De gemeente is wat pro-actiever geworden, zullen we maar zeggen, in het aanprijzen van de nog vacante vastgoedopties in het stationsgebied. En dat zijn er best veel. Op de nieuwe site van cu2030 vind je bijvoorbeeld deze pagina. Daarop tref je een ambitieuze kaart en drie ‘teaserboekjes’ aan, waaronder een boekje over het Smakkelaarsveld. Dat wekt een beetje bevreemding, want het college moet nog met een voorstel naar de raad komen hoe dit vastgoed in de markt gezet gaat worden. Verder tref je boekjes aan over gebouw Noord (op het stationsplein) en het immense Jaarbeurspleingebouw. Wat de Westflank Noord (Van Sijpesteijnkade) betreft staat er realisatie 2017 en later. Dat wijkt af van wat er in de stedenbouwkundige studie (volgt nog op BU) van Group A staat.
Ook opvallend: de strook Croeselaan. Kennelijk is die strook geen onderdeel van het Jaarbeursgebied-programma (Jaarbeurs heeft een tijdlang deze woningen opgekocht), maar staat er nu woningen, kantoren en onderwijs geprogrammeerd. Bijzonder aan dit programma is dat de bestemming onderwijs in het Masterplan Stationsgebied bijna volledig ontbreekt. Erg vreemd, omdat Utrecht ook een stad van studie en stad van examens is. Deze strook maakt het een beetje goed. Verder is het Jaarbeursgebied wijselijk uit het plaatje weggelaten. Momenteel zit iedereen ademloos en nagelbijtend te wachten tot de Jaarbeurs een keuze maakt voor een definitieve grondvariant.

flyer vastgoed stationsgebied (juni 2012)
teaserboekje Noordgebouw
teaserboekje Smakkelaarsveld

teaserboekje Jaarbeurspleingebouw

Reageer