Gracht Paardenveld in 2013

In Nieuws door HB6 Reacties

Interessant nieuws over de Paardenveld-knip in de beantwoording van vragen van de PvdA door wethouder Lintmeijer naar aanleiding van de begroting 2013. De gracht wordt volgend jaar al gegraven. Goed nieuws! We quoten:

In de begroting is 2,5 miljoen Euro gereserveerd voor de knips, bestaande uit de afslagverboden Moldau- en Zambesidreef, afslagverbod Martin Luther Kinglaan en de knip Paardenveld/Catharijnesingel.

[ stukje weggelaten over afslagverboden ]

Voor de knip op het Paardenveld en de Catharijnesingel wordt onderscheid gemaakt in fase 1 (Noordzijde, incl. Paardenveldknip) en fase 2 zuidzijde (incl sharedspace Catharijnesingel). De reservering van het bedrag van 2,2 miljoen euro is bestemd voor de Paardenveldknip.

Eind 2012 wordt gestart met het leidingenwerk. In 2013 worden de riolering e.d. aanpakt en zal de gracht worden gegraven. Vanaf begin 2014 wordt gestart met de herinrichting van het gebied waaronder de infrastructurele werkzaamheden, zoals de realisatie van de knip Paardenveld. Om dit mogelijk te maken zal een bestemmingsplanprocedure worden gevolgd die uiterlijk eind 2013 zal zijn afgerond. Over de invulling van de knip op het Paardenveld worden op dit moment voorbereidende gesprekken gevoerd met de bewoners.

De shared space op de Catharijnesingel maakt deel uit van fase 2 die na 2015 gerealiseerd zal worden. Indien nodig in het kader van luchtkwaliteit, zal voor 2015 een tijdelijke maatregel worden uitgevoerd om de luchtkwaliteitsconcentraties naar het gewenste niveau te brengen.

We zoeken er nog een paar faseringsschema’s van de werkzaamheden bij.

Reacties

 1. Domenique

  Herbert, Mag ik vragen uit welk document je dit gehaald hebt. Ben benieuwd naar het afslagverbod van de Martin Luther Kinglaan.

  dank alvast.
  Gr do

  1. Auteur
   HB

   Het is te vinden in de beantwoording raadsvragen nav begrotingsbehandeling 2013. Ik heb de (kleine) passage even voor je opgezocht:

   Voor het afslagverbod van de Martin LutherKinglaan richting de Pijper-Hayden-Lessinglaan wordt op dit moment gesproken met de wijk over de nut en noodzaak van deze maatregel. Zodra er een definitief besluit gevallen is zal de maatregel al dan niet worden uitgevoerd.

   1. Domenique

    Dank voor de passage.. Is nog niet definitief gelukkig.

   2. Marco Knol

    Voor vrachtwagens, soit, maar voor normaal autoverkeer? Dan gaan mensen dus straks rechtsaf en een U-bocht maken om de tramhalte bij het ziekenhuis, dat schiet op. Of via Papendorp en Kanaleneiland door de stad rijden of omrijden via de afslag Maarssen uiteraard. Logisch nadenken ten faveure van bewoners lijkt onze ambtenaren en polici soms erg vreemd.

   3. Hendrik

    Oef, ik heb een kwartiertje gezocht, maar kan het document niet vinden op hun site. Kun je het linken? Ben benieuwd naar het afslagverbod NRU –> Moldaudreef.

Reageer