36 duizend bouten

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


Voor de liefhebbers van staalconstructies: lees vooral verder. Staalconstructeur CSM heeft voor Heijmans de boel getekend en berekend. In totaal is 3500 ton staal verwerkt, waarvan de onderdelen onderling zijn verbonden met 36 duizend bouten, variërend van M8 tot M60. Voor de leek: M60 is een bout met een dikte van 6 cm, een flinke joekel dus, die je vergeefs bij de bouwmarkt zult zoeken. Constructief is de kamermuziekzaal, die boven de bestaande grote zaal hangt, de grootste uitdaging. Op dit moment wordt aan die zaal en aan de zuidelijke dakrand nog gewerkt. Zodra dat af is heeft het gebouw zijn definitieve contour bereikt. Hier een link naar een site waarop allerlei tekeningen en foto’s te vinden zijn.

[beelden: CSM/Tekla]

Reageer