Update actie ‘Sijp’

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Ouderwets aksievoeren in het stationsgebied, yes! De actiecommissie “Stop sloop van Sijpesteijnkade” gaat de straat op, flyers aan voorbijgangers uitdelen. Ze zoekt daarvoor vrijwilligers. Medestanders kunnen nog steeds de petitie ondertekenen. De actiegroep wil het resultaat op een commissievergadering Stad en ruimte aan wethouder Everhardt aanbieden, op 4 of 6 september. 

De actiegroep is tevreden met het resultaat op haar oproep een beter plan voor de Van Sijpesteijnkade te bedenken dan het onzalige plan van NS Stations. Ze rekent op 13 inzendingen. Let op: de deadline is 3 september, dus het kan nog. De inzendingen worden direct online gezet op www.lombokcentraal.nl. Op woensdagavond 5 september kiest de jury een winnaar waarna drie winnende ontwerpen op borden in de openbare ruimte worden geplaatst. Je bent welkom op die dag voor de bekendmaking in café The Guardian om 21:30 uur.

Noteer: raadsinformatieavond op 28 augustus over Lombokplein/tunnel/Westplein (19.30 uur) en de Van Sijpesteijnkade (20.45 uur). Uit de omschrijving:

NS concludeert in het voorlopige stedenbouwkundige plan dat sloop van vrijwel alle panden, waarvoor al een sloopvergunning is verkregen, aan de Van Sijpesteijnkade noodzakelijk is. Dit vanwege geplande infrastructurele werkzaamheden en om plaats te maken voor nieuwbouw van woningen en parkeren. Een monument krijgt een bijzondere positie binnen het nieuwe plan. Het handhaven van meer panden wordt echter door NS Stations als zeer kostbaar en complex gezien, en met verminderde stedenbouwkundige kwaliteit. De raad heeft gevraagd om een presentatie van het college over de mogelijke flexibiliteit binnen de gemaakte afspraken ten aanzien van ondermeer de toegang van de parkeergarage en de bouw van de HOV-baan. Daarnaast wil de raad graag standpunten vernemen van bewoners en andere belanghebbenden zoals Oud Utrecht, Bond Heemschut en het Cuypers Genootschap Bij deze bijeenkomst kunt u meepraten.

Enkele links met achtergronden:
Commissiebrief
Besluitenhistorie
Brief van NS Poort
Brief van NS Stations
Korte reactie Wijkraad Binnenstad
Reactie Wijkraad West
Reactie Ontwikkelgroep Lombok Centraal (OLC)
Terugkoppeling adviezen wijkraden en OLC

De laatste bijeenkomst is in de trouwzaal. Daarvan is geen live streaming op internet. Het is maar dat je het weet.

Reageer