Laatste dagen Catharijnehof

In Nieuws, Reportage door HB6 Reacties


Van BU-volger Daniël Ceelen-Blokker kregen we een kleine fotoserie van de laatste sloopwerkzaamheden van wat ooit de Catharijnehof met de sporthal was. Tientallen, misschien wel honderd miljoenen mensen hebben zich sinds de bouw rond 1970 langs deze trappen gespoed. Roemloos ten onder, dat is nog de beste omschrijving.

Loading Images
wpif2_loading
sloop Catharijnehof
sloop Catharijnehof
sloop Catharijnehof
sloop Catharijnehof
sloop Catharijnehof
sloop Catharijnehof

Reacties

 1. Michiel

  Voor de geïnteresseerden heb ik twee weken geleden ook nog een filmpje gemaakt van anderhalf uur slopen: link.

 2. Iemand

  Tientallen miljoenen? Lijkt mij overdreven. Als het ding 40 jaar gebruikt is hebben we het over 15.000 dagen. Bij duizend bezoekers, elke dag, kom je dan op 15 miljoen. En gemiddeld 7.000 bezoekers per week lijkt mij een hoge schatting.

  1. Michiel

   Uhm, het gaat hier niet om ‘bezoekers’ of ‘klanten’ van b.v. dat cafe dat daar zat, maar om voorbijgangers. Het artikel doelt erop dat er tientallen miljoenen voetgangers(bewegingen) in deze ruimte hebben plaatsgevonden.

  2. Auteur
   HB

   In de plannen wordt deze westelijke ingang van HC en station als Catharijnehof aangeduid, net zoals het café dat er zat. Dat is inderdaad wat verwarrend.

 3. Daniël Ceelen-Blokker

  Ik heb nog een aantal foto’s uit de laatste periode van de Catharijnehof, c.q. sporthal. Dit weekend stuur ik er nog wat door.
  Daaronder onder meer het moment dat het NS-logo naar beneden werd getakeld.

Reageer