Bieb-plannen

In Nieuws door HB3 Reacties

Ook zo benieuwd of het al wat opschiet met de plannen op het Smakkelaarsveld? Er is een commissiebrief over de marktconsultatie en het voorlopig ontwerp in aantocht, maar die lijkt er langer over te doen dan we hoopten.

Ondertussen hebben we een (recent?) boekje opgeduikeld waarin de gemeente de huidige stand van zaken beschrijft. Daarin vind je kaartjes, plattegronden, bouwplaats-contour, kentallen en planningen. Bouw van bibliotheek en hov-baan vinden gelijktijdig plaats en start van de bouw hangt er van af of er voor enkele duizenden fietsenstallingplaatsen een oplossing is te vinden. De stalling onder Stationsplein Oost is dan namelijk nog niet in gebruik. Na de klik het boekje.

Het boekje over de plannen zoals ze nu zijn:

Als contrast, hieronder de publicatie De Verbeelding van 2008, toen UCK nog van de partij was en de architectenselectie nog niet had plaatsgevonden.

Reacties

 1. Johan

  Ik blijf het een saaie grijze kolos vinden… Was mooi geweest als bewoners hier gewoon over hadden kunnen stemmen, met digid, of de post, hoeft niet ingewikkeld te zijn.

 2. ill-b

  Blijft echt een afgrijselijk ontwerp. Waar zijn de vernieuwende, heldere, lichte gebouwen die deze plek nodig heeft? Amateurisme van jewelste dat dit door de Commissie Welstand is gekomen…

  1. Auteur
   HB

   De Welstandscommissie heeft zich hierover nog niet gebogen. Er is officieel nog steeds geen voorlopig ontwerp. De eerste impressies gaven een groen gebouw, nu zien we een grijs gebouw. Het kan zomaar anders worden.

Reageer