Gesteggel om sloopklus Jaarbeurspleingarage

In Nieuws door HB3 Reacties

Vanochtend dient voor de Utrechtse rechtbank een kort geding over de gunning van de sloop van parkeergarage Jaarbeursplein, die al sinds 1 januari buiten gebruik is. De sloop zou een maand geleden beginnen en is nu in ieder geval met anderhalve maand vertraagd. De uitspraak zal over circa een week zijn en tot die tijd kan er sowieso niets worden gedaan.
De zaak draait om bezwaren die Beelen Sloopwerken (Harderwijk) en Oudt Zwanenburg Grond en Sloopwerken (Amsterdam) hebben tegen de gunning aan het Friese TN Sloopwerken. Een van de eisen uit de aanbesteding is dat een kandidaat minstens twee eerdere vergelijkbare klussen met een waarde van 750 duizend euro moet hebben uitgevoerd. Aan die eis zou, volgens Beelen, TN niet voldoen. In de aanbesteding staat de eis als volgt verwoord:

Een beschrijving van twee projecten bestaande uit soortgelijke werkzaamheden met een omvang van minimaal EUR 750.000,00 exclusief BTW, die in de laatste vijf jaren door de onderneming zijn uitgevoerd en tijdig en tot voldoening van de opdrachtgever zijn opgeleverd. Onder een soortgelijk project wordt verstaan demontageprojecten betreffende het demonteren van constructies minimaal inhoudende 1.000 m2 VZA vloeren en het verwerken van betonnen restproducten.

Mocht de rechter de eisers in het gelijk stellen, zal mogelijk Oudt Zwanenburg de klus krijgen. Zij zijn tweede op de lijst. Waarschijnlijk zal dit ook weer met een bezwaarperiode gepaard gaan en zal er verdere vertraging optreden. Daarmee is de kans groot dat de realisatie van de nieuwe eindhalte van de tram op de Croeselaan ook later zal worden. Over een royale week zullen we weten of de gemeente onzorgvuldig is geweest bij het toepassen van een van de vele selectiecriteria die dergelijke aanbestedingen kenmerken.

Reacties

 1. johan de boer

  hallo. ik lees dit bericht en moet er wel om lachen. het grote beelen en de criminele oudt zwanenburg die bezwaar in dienen tegen een klein fries sloopbedrijf wat hun allen te slim af is. zij denken zeker dat zij de enigen zijn die zulke klussen kunnen doen dankzij hun oneerlijk en niet legaal verdiende miljoenen op hun rekeningen. ik ben benieuwd hoe dit afloopt en zal het op de voet volgen maar ik guh het de firma tn sloopwerken van harte.

  1. Anoniem

   Best knap dat jij weet hoe de firma’s aan hun centjes zijn gekomen! Gun het tn sloopwerken uiteraard maar het is de gemeente die met deze eisen komt!

 2. Wiebo van de Hel

  Nu weet ik waarom er een grote Friese vlag hangt boven de sloopwerkzaamheden!!! Lol

Reageer