Uitstel van executie

In Nieuws door HB3 Reacties


Zoals je wel hebt kunnen lezen, is de sloop van de Jaarbeurspleingarage uitgesteld. De reden is een dispuut over de gunning van de sloop aan een bepaalde aannemer. Navraag bij POS, een groot sloopbedrijf en de Utrechtse Rechtbank heeft ons nog niet veel wijzer gemaakt over wat er nu eigenlijk speelt.

De belangrijkste kwestie is natuurlijk: gaat dit gedoe vertraging opleveren. De eerste vertraging van minimaal anderhalve maand is inmiddels een feit. Dat kan zomaar meer worden, als er fouten bij de aanbesteding zijn gemaakt en de beslissing moet worden herzien. POS houdt de kaken stijf op elkaar totdat de kortgedingrechter uitspraak doet. Deze wordt medio februari verwacht. Daar doen we het dan maar mee.

Voor bouw- en sloopliefhebbers onder jullie, hier wat docs uit de aanbesteding. Zoals je ziet is er weer sprake van enige asbest, met name in de verloren bekisting van die alleraardigste oldskool bloembakken. Er zullen wel weer flinke tenten worden gebouwd om een klein stapeltje asbesthoudende plaat te kunnen verwijderen, terwijl op de Croeselaan, tien meter verder, het fijnstof vrij spel heeft. Enfin, het geld in de aannemerij moet ook rollen.

Verder blijkt dat het slopen ingewikkelder is dan je op het eerste gezicht zou denken. Er is sprake van voorgespannen beton dat op een bepaalde manier moet worden los gezaagd, waarbij de boel moet worden ondersteund.

Hier komen de unterlagen.
V&G plan ontwerpfase sloop parkeergarage
Constructie advies
Bestek sloop parkeergarage
Constructie onderzoek
Foto’s details

[Bron: gemeente Utrecht/Aanbestedingskalender]

Reacties

 1. Jan

  de ontwerpfase geeft slechts een samenvatting en beschrijving van het gebouw maar inzake de activiteiten hoe het nu gesloopt moet gaan worden wordt naar andere partijen doorverwezen. Het doet schools aan, maar weinig informatief.

 2. Janbt

  dat staat dus in het constructie advies redelijk duidelijk omschreven.
  Duidelijker kan niet, want er zijn geen bestekken en (gereviseerde)tekeningen meer

  1. Auteur
   HB

   Als je in de documenten op Aanbestedingskalender.nl kijkt, zie je ook een bestand met ingescande oude tekeningen, als je daaraan refereert tenminste.

Reageer