Bouwplan Catharijneknoop aanstaande

In Nieuws door HB3 Reacties


Ook zo benieuwd hoe die overkluizing er nu definitief uit komt te zien? Anders wij wel.

We kunnen je op dit moment weinig bieden, anders dan het vooruitzicht dat het toch wel weer een beetje anders zal zijn dan de renders die officieel zijn bekend gemaakt. Deze zijn al behoorlijk oud. Twee jaar is een lifetime, in termen van de stationsgebiedplannen. We doen deze voorspelling omdat Gert-Jan Dousi tijdens de raadsinformatieavond vliegensvlug wat powerpointjes toonde met daarop gevels die we nog niet eerder hadden gezien. De afwijking was vooral zichtbaar bij de aansluiting tussen stadskamer, de grote glazen doos, en het oude GiRaGoMo-blok.

Naar nu blijkt wordt bij het bouwplan Entreegebouw ook een bouwplan voor de gehele Catharijneknoop gevoegd. Dat bestaat uit de aansluiting met de V&D, Boven Clarenburg, de stadskamer (over de nieuwe Catharijnesingel), het midden- (of poort-)gebouw en het bruggebouw (over de nieuwe straat).

De projectorganisatie denkt dat dit bouwplan in het eerste kwartaal naar de raadscommissie Stad & Ruimte gestuurd gaat worden. Men maakt wel een voorbehoud voor de toezegging, omdat het plan nog niet af is.

We kijken met veel belangstelling uit naar deze plannen. Vooral of die glazen vloer in de stadskamer er een beetje fatsoenlijk uit ziet, of dat dit onderhandelingscompromis foeilelijk dreigt uit te pakken.

Het grote verschil met eerdere beslismomenten is dat we in fase van DO, ofwel definitief ontwerp zijn gekomen. Ofwel, dit gaat het dus worden, of je het nu bevalt of niet.

Reacties

  1. carel

    oja ben het even kwijt die foto van de nieuwe noordpassage
    dat was toch gewoon eerst de openbare weg?

  2. Bert Rook

    Die nieuwe Noordpassage is nog steeds openbare weg, wat je op de foto ziet loopt er boven. Ik heb het het afgelopen jaar vanaf mijn werkplek zien bouwen en het is een knap staaltje werk: 3 gebouwen met elkaar verbinden door er een gebouw tussen te zetten.

Reageer