Planning nieuw HC

In Nieuws door HB3 Reacties

Naar verwachting zal het oude secretariaatsgebouw van de Jaarbeurs begin 2013 onder de slopershamer gaan. Ook zal dan het gebouw waarin nu P&C zit plat gaan. Eind dit jaar wordt begonnen met strippen van dit stuk Hoog Catharijne. Dan zullen de Herman Brood Academie en nog menige andere huurder van nummer 138 op zoek moeten naar een nieuw onderkomen. Er zal dit jaar in die hoek nog wel het een en ander aan opheffingsuitverkopen gaan plaatsvinden. Grappig: toen BU in 2007 over de sloop van het gebouw van Piet Elling schreef, dachten we nog dat het in 2009 voor de vlakte zou gaan, hoe naïef.

Corio heeft in een nieuwsbrief in december een update van de werkzaamheden en de planningen gegeven.

[Quotes uit de nieuwsbrief:]

De Vredenburg
De bouw verloopt volgens planning, het hoogste punt werd in december 2011 bereikt. Naar verwachting worden de winkels in het tweede kwartaal van 2012 aan de nieuwe huurders opgeleverd voor afbouwwerkzaamheden. De opening wordt verwacht in het derde kwartaal van 2012.

Sloop (van het deel van Hoog Catharijne dat zich tussen het nieuwe pand De Vredenburg en de V&D bevindt)
Vanaf het vierde kwartaal van 2012 starten we met het strippen van de binnenzijde van het gebouw ter voorbereiding op de sloop. De sloop staat gepland vanaf het eerste kwartaal 2013. Tot en met december 2012 zal de ondergelegen parkeergarage Vredenburg beschikbaar blijven voor parkeren. Om het winkelen tijdens de hele bouwperiode van dit deel gewoon door te laten gaan, worden er een aantal tijdelijke winkelunits gebouwd in de Clarentuin.

Nieuwe parkeergarage (de huidige Vredenburggarage)
Voor we kunnen beginnen met de realisatie van deze garage, zal de gemeente eerst de Vredenburgknoop (kruispunt Smakkelaarsveld/Catharijnesingel) slopen. Zodra we kunnen starten met de werkzaamheden voor de nieuwe garage, beginnen we ook met de twee nieuwe inritten (noord- en zuidinrit). De inritten bevinden zich naast de nieuwe Catharijnesingel, ter hoogte van respectievelijk de FGH bank en de Spoorstraat. De werkzaamheden voor de inritten en de garage zullen enige tijd in beslag nemen

Singelborch
Naar verwachting is het nieuwe winkeldeel einde eerste kwartaal 2012 gereed, waarna de nieuwe huurders kunnen starten met het afbouwen van hun winkel. Het dienstencentrum en de meldkamer, die ook in dit nieuwe deel komen, worden volgens planning eind 2012 opgeleverd. Na de oplevering van Singelborch zal de Stationsstraat (en de daaraan gelegen parkeergarages) van obstakels zijn ontdaan en vrij toegankelijk zijn voor het verkeer.

[foto Gerrit Jansen, 1962]

Reacties

 1. carel

  Weer een stukje herkenning verdwijnt: oude secretariaatsgebouw
  Hoeveel (jonge) mensen zouden nog weten dat het nog van de jaarbeurs is geweest….

 2. Laurens Holst

  Ik vind het wel best. Liep er gister nog langs al denkend hoe lelijk ik het wel niet vond :).

  Moet er wel wat mooiers voor in de plaats komen natuurlijk. Misschien iets minder hoogs? En misschien met wat groen :).

  Hopelijk gaat die viskraam ook weg trouwens. Hij beneemt het hele zicht op het plein.

 3. konderman

  En de sneue Utrechtse traditie van gebouwen slopen gaat gewoon door.

  Ben benieuwd met welke standaard meuk het nu weer vervangen gaat worden. En hoe lang het duurt voordat mensen inzien dat ze zich moeten schamen dat dit gebouw verdwenen is.

  Blij dat ik er niet meer woon.

Reageer