Groeten uit Utrecht

In Nieuws door HB3 Reacties


Deze stad is inmiddels beroemd en berucht om de fietsen rondom het station. Het is een onuitputtelijke bron van ergernis en het inspireert tot out of the box denken door zowel fietsers als fietsprobleemoplossers.
BU wil het nieuwe jaar ingaan met deze fijne veelzeggende foto. En met een welgemeend goed voornemen voor de gemeente: pak nou eens een keer door. Haal ofwel de fietsen weg of kap met die zinloze bebording. Dit is een opvoeding van likmevestje zou moeder zeggen.
Een mooi voorbeeld van hoe het wel kan is te zien langs het Beatrixgebouw. Kleine maar welgemeende antifiets-bordjes en strikt handhaven. Geen fiets te zien.

Genoeg gezeurd. Alle BU-lezers een gezond, inspirerend en grensverleggend constructief 2012 gewenst !

Reacties

  1. Remco

    Sprekend…
    Om meteen maar constructief door te pakken, en het ‘piepsysteem’ van de handhavers van de gemeente aan te sporen hierbij de oproep om alle fout geparkeerde fietsen EN verwarrende borden te melden op http://www.verbeterdebuurt.nl (of via de app). De commercieele partijen ‘piepen’ wel, nu de rest nog!

  2. Rogier

    Ik erger mij ook al jarenlang aan die eindeloze berg fietsen op en rond het CS. Het geeft zo’n verpauperde en troosteloze aanblik. Tegen elke boom, lantaarnpaal of stoplicht staat wel zo’n stuk oud schroot weg te roesten. Het staat duidelijk genoeg aangegeven, dus nu stoppen met gedogen en verwijderen die handel.

Reageer