Chicane

In Nieuws door HBReageer op dit artikel


In een zojuist gepubliceerde aanbesteding voor omvangrijk asfalt- en bestratingswerk (login nodig) in het stationsgebied, komen we de bestektekeningen tegen van de ‘chicane’ die moet worden gebouwd om het Vredenburgviaduct te kunnen slopen. De bussen en taxi’s worden met een flinke slinger om de bouwplaats geleid, zelfs een beetje door het in aanbouw zijnde Muziekpaleis. De fietsers rijden om door Lange Koestraat en Willemstraat. Wanneer en hoe lang deze omleiding in functie zal zijn is uit de documenten niet op te maken. Volgend jaar wordt hiermee begonnen en de situatie zal genormaliseerd moeten zijn ruim voor oplevering van het Muziekpaleis in 2013. Tijdens de omleiding wordt het oude viaduct gesloopt en worden twee nieuwe bruggen gebouwd, inclusief de aansluiting op de expeditiekelder. Dit werk is al gegund aan Heijmans. Hier de pdf met alle fijne details.

Reageer