Expeditietoerit zichtbaar

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Deel twee van de expeditiekelder van het Muziekpaleis is inmiddels in volle omvang zichtbaar. Het onderwaterbeton is gestort, uitgehard en de kelder is drooggepompt. Op deze foto, die Henk van de Voort gisteren twitterde, is alles goed te zien. Op de voorgrond komen ruimtes voor technische installaties van het gebouw, midden rechts zie je het deel van de kelder dat al klaar is en waarop het nieuwe stuk zal gaan aansluiten. Achteraan links kijk je tegen een damwand aan die op termijn zal verdwijnen om een aansluiting te maken met de toerit. Deze toerit wordt één vrachtauto breed en hoog en zal onder de nieuw te bouwen bruggen doorlopen, vlak langs het water.
Voordat deze toerit kan worden gebouwd, moet eerst het huidige viaduct worden gesloopt. Daarvoor moeten de bussen worden omgeleid. De weg krijgt een grote slinger en zal deels over het dak van dit deel van de kelder worden gelegd. We denken dat dit werk volgend jaar plaatsvindt.

Reageer