Kraan op dak stadskantoor

In Reportage door HBReageer op dit artikel


De tweede kern van het Stadskantoor gaat nu rap de lucht in. Van NS Poort kregen we onlangs een update van de planning. Hierna volgt een schema van de fasering, die ook in juni tijdens een schouw is getoond. Men wilde deze nog actualiseren maar ziet er nu van af. Het schema klopt dan ook niet helemaal met hoe het momenteel gaat. Opvallend verschil is dat de kranenconfiguratie anders is geworden. Eén kraan van 100 meter staat er inmiddels. Hij wordt straks gezelschap gehouden door een tweede zonder voet. Deze wordt namelijk op het ‘dak’ van de kern geschroefd die nu in productie is. We zijn ongeveer bij plaatje 6 in het schema. Daarin is de kleine kern en de fundering van de zuidtoren te zien. Op de bouwplaats is het anders. De kleine kern is klaar, maar de genoemde fundering moet nog worden gestort. We vermoeden dat veel van de planningaanpassingen te maken hebben met de nauwe verwevenheid van de bouw van OV-terminal en Stadskantoor.

Reageer