Park in the sky

In Nieuws door HB7 Reacties

Nu de recessie de uitvoering van de plannen van het stationsgebied dreigt te frustreren, is het meer dan ooit belangrijk te blijven dromen. Kan Utrecht over zijn eigen schaduw heenspringen? Hoeveel moed hebben de Jaarbeurs en de investeerders om een volgende, grote stap te zetten? Waarom maken Dichterswijk en de gemeente elkaar het leven zo zuur? Waarom zijn de vrijwillige plannenmakers van Lombok enthousiast aan het werk getogen, om vervolgens te concluderen dat het er voorlopig niet van komt? Moet het oplossen van het fietsenstallingsprobleem echt zoveel energie opslokken?

Dromen, dat moeten we. In New York weten ze hoe zoiets in zijn werk gaat. Twee jonge New Yorkers die niets van juridische en planologische zaken wisten, zijn met een goed idee aan de slag gegaan. Een Rabobrug on steroids. Nadat het twee jaar geleden is geopend, krijgt het High Line Park vanuit de hele wereld waardering als een nieuw type publieke ruimte. Het biedt een heel eigen programma en brengt maar liefst drie miljoen mensen per jaar op de been. Kijken!

Reacties

 1. Marijke

  Wauw wat gaaf zeg! Fantastisch zo’n project.. Krijg meteen zin om er naar toe te gaan…

 2. Anne

  Waarom zou de Rabobrug dit niet in het klein in Utrecht kunnen worden? In de aankondiging van de Kamerledentour (voor leden van de Eerste en Tweede Kamer) presenteert Utrecht zich immers als het hart van de economisch meest aantrekkelijke regio van Europa.

 3. Marko

  Daar hebben ze een niet gebruikte spoorlijn, maar wij hebben heel wat grijze daken in het Stationsgebied. Kunnen we die niet vergroenen, toegankelijk maken en hier-en-daar aan elkaar lassen met een brug?

  1. Auteur
   HB

   Stel je voor, een openbare daktuin die van noord tot zuid over het Hoog Catharijnecomplex loopt. Dit zou een attractie kunnen zijn. Je kunt er naar toe vanuit het winkelgebied en hebt een mooi zicht naar verschillende kanten. Niet voor niets dat V&D een populair dakterras met zich op de binnenstad heeft. Maar het zal wel niet gebeuren, want Corio wil het Poortgebouw maken, ook met dakterras en ongetwijfeld horeca, en dat is net iets hoger. En bovendien, voor zoiets moet je bereid zijn te dromen, en daar heb ik eigenlijk nog weinigen op betrapt in de afgelopen jaren. Dromen van geld verdienen uitgezonderd.

 4. Jeroen Lugtigheid

  We hebben in Utrecht wel veel spoortalud waaronder van alles zou kunnen worden gerealiseerd.

 5. Anne

  Zo’n openbare daktuin lijkt me geweldig. Ik denk dat dit Utrecht, ook in economische zin, een boost kan geven. Hoe langer mensen in je stad willen blijven, des te meer ze immers uitgeven.

Reageer