Binnenstadskrant

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De laatste editie (juni alweer) hebben we op deze plek nog geen aandacht gegeven, dat willen we met dit bericht rechtzetten. In de derde Binnenstadskrant aandacht voor de nieuwe bibliotheek en Artplex. Beoogde derde partner in het Bieb++ project, UCK, legt bij monde van directeur Peter Grooten uit dat de plek op het Domplein toch beter is dan het Smakkelaarsveld. Download hem hier. Dit najaar gaat naar verwachting de kogel door de kerk en wordt bekend wat precies de programmatische invulling wordt en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het project loopt hiermee jaren achter op het oorspronkelijke plan. Of dat erg is, is maar de vraag. De huidige bouwprojecten vergen dermate veel van de ruimte (kijk maar naar het gepuzzel met tijdelijke ruimte voor fietsen en bussen), dat deze bouwplaats er helemaal niet bij zou hebben gepast. Aan de andere kant is het wel erg. De succesvolle Amsterdamse bibliotheek OBA is bedacht en gebouwd in hoogtijdagen – inmiddels een bekende toeristische trekpleister. Utrecht maakt een bescheidener kopie, maar doet dat wel onder beduidend minder gunstig gesternte: zowel qua ligging, maar ook onder een guurder economisch klimaat en dramatische groei van online mobiel mediagebruik.

Reageer