Verse beelden Muziekpaleis

In Nieuws, Reportage door HB6 Reacties


Van Patrick Fransen, hoofdarchitect Muziekpaleis en werkzaam bij Architectuurstudio HH, kregen we de beelden van de lezing die hij hield tijdens de Dag van de Architectuur. Het hoort bij dit topic. Even downloaden en bekijken maar. NB de exterieur-impressies zijn nieuwer dan die op CU2030, let vooral op de detaillering van de bestaande bouw.

Reacties

 1. Jan

  Ik vond het ontwerp eerlijk gezegd over de tijd slechter worden, maar over het huidige ontwerp ben ik eigenlijk best wel tevreden. Ook vooral de belichting van het gebouw (aanzien ’s avonds) is prachtig.

  Alleen het beeld daar boven op, past niet echt bij het gebouw.

  1. Auteur
   HB

   Ik heb dat hergebruik van dat beeld altijd al een slecht idee gevonden, aangezien het beeld noch qua type gebouw als qua locatie op zijn plaats is. Dat Hertzberger nu weer de schele maagd als ook de andere spullen uit De Utrecht een plek wil geven, verbaast me dan ook. Het zal hoe dan ook gekunsteld aandoen.
   In de impressie is het beeld groter weergegeven dan in het echt. Als ze het beeld op die hoogte willen neerzetten, zal het vanaf de grond nauwelijks opvallen en eigenlijk alleen voor duiven een interessant plekje vormen.

 2. ill-b

  Ziet er strakker uit dan de eerdere “nieuwste” impressies. Vind het alleen jammer dat de optie van een groot dakterras met restaurant/nachtclub niet erin is gepast. Op zo’n gigantisch dakoppervlak, en de ultieme locatie! Misschien alsnog inpasbaar? 🙂

 3. Peter

  Ziet er prachtig uit! Wat ik wel raar vind is dat we eigelijk bijna altijd alleen maar de zijkant/achterkant op plaatjes zien. Is al wel de voorkant/entree definitief? Want die zie je haast nooit.

Reageer