1000 ton-palen boren

In Nieuws door HB1 Reactie


Van het Zeeuwse bedrijf dat in het stationsgebied veel funderingswerk doet, kregen we deze update:

Vandaag gaat de eerste Tubexpaal van het Stadskantoor de grond in. Dit zijn stalen buispalen met een aangelaste boorpunt. Deze palen hebben een extreem hoog draagvermogen, ongeveer 1000 ton per paal. De zuidtoren komt op 51 van deze palen te staan.
De Noordtoren gaat ook voorspoedig, we hebben hier nog circa 75 palen te maken. We verwachten over een week of 4 a 5 gereed te zijn met de paalinstallatie waarna de bouw echt op gang kan gaan komen. Er zijn inmiddels een 100 tal palen gesneld, het maken van poeren en balken laat niet lang meer op zich wachten. Ook wordt as vrijdag een start gemaakt met het ontgraven van de fundering van de  torenkraan die tussen de noord- en zuidtoren in gaat komen.

Reacties

  1. Jeroen

    Volgens mij gebruiken ze dit soort palen ook al aan de kant van de Vondellaan net voor het Vondellaan/Bleekstraat viaduct. Dat zijn kleinere versies die schuin worden ingeboord. Ik weet niet precies waarvoor, want het zijn er nogal veel om alleen als ondersteuning van de stroomdraden te dienen.

Reageer