Binnenstadskrant

In Nieuws door HB1 Reactie

In de laatste Binnenstadskrant (pdf) vind je een artikel over de vorderingen van de uitbreiding van Hoog Catharijne. Het geeft een goede samenvatting. Ook een uitgebreid stuk over hoe een aantal winkelketens die momenteel van Corio huurt niet gelukkig is met de gekozen oplossing van twee parallelle passages, in de voor winkelcentra bekende achtvormige layout. Een van de twee gaat het stiefkindje worden, zo redeneren zij. Beter is één brede passage. Deze kritiek komt rijkelijk laat, de bouwaanvraag en bestemmingsplanprocedure kunnen ieder moment plaatsvinden. We schreven er op BU eind vorig jaar al over.

Je vindt ook een samenvatting over de uitbreidingen die de Bijenkorf plant: in totaal 5800 vierkante meter, achter een vernieuwde gevel aan de Lange Viestraat. Bij het plan hoort ook de sloop van de traverse. We hebben architect Rijnboutt gevraagd om wat impressies en hopen die eerdaags te mogen ontvangen.

Het nummer sluit af met klagende taxichauffeurs op hun nieuwe plek op het busstation. Weinig werk en geen leuke meisjes om naar te kijken om de tijd te doden.

Reacties

Reageer