Strenger stallingregime

In Nieuws door HB2 Reacties


Landelijk primeurtje. Het nieuwe elektronische stallingmeetsysteem op het Smakkelaarsveld heeft inmiddels geleid tot de eerste verwijdering van rijwielen. 14 dagen niet gebruiken? Afvoeren. Persbericht na de klik.

175 Weesfietsen verwijderd uit fietsenstalling Smakkelaarsveld

In maart 2011 is in fietsenstalling Smakkelaarsveld een nieuw fietsparkeersysteem geïnstalleerd,  dat onder andere de stallingsduur van elke fiets registreert. Zo zijn weesfietsen en te lang gestalde fietsen makkelijker te herkennen. 175 weesfietsen stonden er langer dan 14 aansluitende dagen. Deze fietsen zijn vandaag, woensdag 27 april, verplaatst naar het gemeentelijk fietsendepot.

Er is meer ruimte nodig om fietsen te stallen in het stationsgebied. De gemeente laat met ingang van vandaag (wees)fietsen verwijderen die langer dan 14 dagen in fietsenstalling Smakkelaarsveld staan gestald. De gemeente zal regelmatig laten inventariseren welke fietsen langer dan 14 dagen aansluitend in de fietsenstalling staan geparkeerd. Door regelmatige opruimacties komen weer klemmen vrij voor fietsers, die dagelijks in deze fietsenstalling hun fiets willen parkeren.

De opruimactie is uitgevoerd door U-stal BV, de beheerders van de fietsenstalling. Zij verwijderen de fietsen op basis van de “Stallingsvoorwaarden fietsenstalling Smakkelaarsveld”. Verwijderde fietsen kan men binnen twee weken voor €12,50 ophalen in het gemeentelijk fietsendepot, Kanaalweg 50. Het fietsendepot is geopend op dinsdag (13:00 – 17:00 uur), donderdag (13:00 – 19:00 uur) en zaterdag (10:00 – 14:00 uur).

De gemeente gaat ook scherper handhaven op fietsen die buiten buiten de rekken staan gestald. Deze fout geparkeerde fietsen kan de gemeente direct laten verwijderen, ongeacht de stallingsduur van de fiets.

[einde bericht]

Reacties

  1. Apostle

    Mooi, dat ruimt op. Die stalling is ook niet bedoeld om je fiets neer te mikken als je een maand op vakantie gaat.

  2. boze fietser

    Er zijn veelt e weinig plekken om je fiets neer te zetten op de manier en waar het mag. Laat ze daar eerst maar iets aan doen. Die stalling is mutje-vol, wat ik goed begrijp, er wordt immers geen cent op verdient

Reageer