Draaiboek bouw Stadskantoor Utrecht

In Nieuws door HB8 Reacties


Ook al afgevraagd hoe dat nu in zijn werk gaat, de bouw van het Stadskantoor bovenop de OV-terminal? Klik dan hier: een pdf van Boele en Van Eesteren/G&S met daarin een draaiboek met de uitvoering met simpele, voor iedereen begrijpelijke plaatjes. Je bekijkt de bouw denkbeeldig zwevend boven het Beatrixgebouw.

Na Pasen gaan nog twee machines palen maken. Een kleine machine gaat aan het werk onder de Jaarbeurstraverse. Over zes weken gaan ze beginnen met de grote palen die de twee kolommen van de zuidtoren gaan dragen.

[Edit:] We hebben ook nog even de tekeningen erbij gezocht. Deze zijn gebruikt voor de bouwaanvraag.
Stadskantoor Utrecht Tekeningen en Doorsnedes (20 MB zip, de individuele tekeningen zijn pdfs)

Reacties

  1. Auteur
   HB

   Is evident toch? Hoewel, er zijn wel maar stadskantoren in het nieuws, misschien toch maar toevoegen.

   1. Jeroen

    Je ziet de μ (mu) over het hoofd. Ik denk dat het ontwerp een u moet voorstellen (maar misschien heb ik het mis) maar dat is dan gezien vanaf de oostzijde. Ik zie in de ontwerpen altijd alleen maar westzijde aanzichten waarin het dus een μ wordt.

 1. harm-jan

  leuke kantoor gebouw. maar ik heb eigenlijk een vraag, ik dacht te zien aan de doorsnedes dat het gebouw in het tekenprogramma revit is getekend.
  of is het gewoon in autocad getekend.

  groeten Harm-Jan

Reageer