Rondje Jaarbeursplein

In Reportage door HB7 Reacties

Heerlijk om in dit weer een rondje Stationsgebied te maken. Ik glipte de garage Jaarbeursplein in om te kijken wat het ‘dak’ te bieden heeft. Het leverde twee 180- en een 270-graden panorama op, voordat de batterij van de camera het voor gezien hield. Via Catharijnehof (waar de sloop op veel plekken goed zichtbaar is), station en oude taxiplateau (met de grappige corridor) weer naar de thuisbasis. Hier de beelden. Pas op, veel pixels.

 

Reacties

 1. Lars

  De ontmanteling van de sporthal ligt al aardig op schema, zo te zien. Best een leuk retro-sportlogo eigenlijk. Ook richting vuilnisbak binnenkort…

 2. Jeffrey

  Op de loopbruggen tussen sporthal en parkeergarage hingen ook oude logo’s van jaarbeurs, bussen en parkeren. In de bijna 40 jaar dat deze hebben gehangen zijn ze volgens mij nooit echt vervangen. In deze sporthal uit 1969 zat een moderne visie op sporten, maar toch zou ik de kriebels krijgen als ik daar na 20.00 uur nog een training moest afwerken.

  Je moet je auto immers parkeren in een zeer beruchte parkeergarage (zelfs de fotograaf is zo binnengelopen), vervolgens moet je vervelende personen als junks en straatrovers passeren om bij die hal te komen en als je dan rond een uur of 10 buitenstapt is er over veiligheid niets zekers meer te zeggen.

  Dat de hal afgebroken wordt is jammer, want het is een mooi ontworpen sporthal op een unieke locatie. Dat de functie sporthal in het niemandsland van HC/stationsplein/passage allang verdwenen is is een zegen voor sporters die op een veilige manier naar een sporthal willen.

  Een van de gezichtsbepalende elementen van het stationsgebied verdwijnt nu, laten we hopen dat de parkeergarage snel zal volgen (en dan het HClogo van de zijkant veilen).

  1. Auteur
   HB

   De garage is bewaakt en voorzien van hekken. Binnenlopen is echter eenvoudig als een auto een hek passeert. Security leest een krantje. Maar of het daar nu nog zo onveilig is je beschrijft, vraag ik me af.
   Ik upload ook nog een paar beelden van de garage zelf.

   1. Jeffrey

    Als het daar zo veilig is zou deze parkeergarage op internet niet berucht zijn om de vele autokraken lijkt me. Ik wijs ook vooral op de situatie van een aantal jaar geleden, toen er minder beveiliging was en de sporthal gewoon in functie was.

 3. Michiel

  Hoe heet dat gebouw ook alweer op de eerste foto? Vergeet de naam steeds 😉 Hoe dan ook: nu ik het zo in panorama view zie, vind ik het echt een extreem lelijk gebouw. Ging er eigenlijk nog wat mee gebeuren in het kader van CU2030? Opknapbeurt of volledige herontwikkeling? Mag het hopen, want dit staat straks echt niet naast een mooie nieuwe OV-Terminal en het stadskantoor…

  1. Auteur
   HB

   Het zijn in feite drie gebouwen. De middelste gaat weg, op die plaats komt de HOV-baan. De rechter wordt vermoedelijk gesloopt en er komt iets moderns, mogelijk een WTC. Het linker gebouw blijft staan maar krijgt een opknapbeurt. We hebben er onlangs nog over geschreven. Blader maar even terug.

   1. Michiel

    Ah, die post heb ik dan denk ik gemist. Dank, even terug lezen inderdaad 🙂

Reageer