Boele & van Eesteren en G&S bouwen Stadskantoor

In Nieuws door HB2 Reacties

Het werd ons vorige week al ingefluisterd en nu is het eindelijk door NS Poort bekend gemaakt: NS Poort contracteert Boele & van Eesteren en G&S Bouw, bedrijven van VolkerWessels, voor het nieuwe Stadskantoor. Komt het persbericht…

[begin quote]

NS Poort werkt samen met VolkerWessels aan Stadskantoor Utrecht
Gistermiddag zetten ontwikkelaar NS Poort en Boele & van Eesteren en G&S Bouw, ondernemingen van VolkerWessels, hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst waarin de realisatie van Stadskantoor Utrecht is vastgelegd. Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende drie jaar wordt gebouwd in Nederland. De gemeente Utrecht heeft een huurovereenkomst met NS Poort voor de komende 25 jaar.
De bouw van het Stadskantoor is van groot belang voor de voortgang van de ontwikkeling van Stationsgebied Utrecht en een belangrijke start van de toekomstige ontwikkelingen aan de Westzijde van Utrecht Centraal, het toekomstige Central Business District. In de huidige dalende markt van kantoorontwikkelingen onderscheiden stationsgebieden zich als waardevolle locaties voor bedrijven om zich te vestigen. Het ontwikkelen van kantoren op knooppunten van duurzaam openbaar vervoer genereert veel reizigers- en passantenverkeer en optimaliseert de bereikbaarheid. Een belangrijke reden voor de gemeente om zich te vestigen nabij Utrecht Centraal. Boele & van Eesteren en G&S Bouw hebben hun sporen verdiend bij de realisatie van logistiek- en bouwkundig uitdagende projecten in binnenstedelijke gebieden. De bouw start het 2e kwartaal van 2011. De oplevering staat gepland in 2014.

De realisatie van de nieuwbouw van het Stadskantoor Utrecht is een complex en ambitieus project en bevindt zich direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Het bouwproject is onderdeel van een complex binnenstedelijke gebiedsontwikkeling waarin onder andere een nieuwe OV-terminal door ProRail wordt gebouwd. De voetgangersroute tussen Hoog Catharijne en het Jaarbeursplein blijft tijdens de eerste periode van het bouwproces direct naast en boven het bouwterrein in gebruik.

Stadskantoor Utrecht
Het Stadskantoor zelf krijgt een prominente ingang bij de hoofdentree van het nieuwe Utrecht Centraal. Deze is gelegen bij het Jaarbeursplein aan de Centrumboulevard, de belangrijkste oost- west verbinding langs station Utrecht Centraal. Bewoners en ondernemers kunnen er straks terecht voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten. In totaal komen er 3.500 werkplekken, 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen en circa 270 kantoorgebonden parkeerplaatsen.

NS Poort
Iedere week bezoeken miljoenen mensen de stations en stationsgebieden van NS. NS Poort is gespecialiseerd in het ontwikkelen, exploiteren en beheren van stations en stationsgebieden. Samen met partners brengt NS Poort deze stationsgebieden tot leven. Daarmee wil het bedrijf, met oog voor duurzaamheid, een bijdrage leveren aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en mobiliteit van Nederland. NS streeft ernaar de gehele reis, van deur tot deur, makkelijker en aangenamer te maken. Dit doet het bedrijf door op een slimme manier wonen, leren, werken, recreëren én reizen bij elkaar te brengen. Hiermee creëert NS multifunctionele, aangename en leefbare stationsgebieden met een uitgebreid aanbod van service, producten en diensten. Met als resultaat: een aantrekkelijke plek waar nog meer mensen willen komen en waar bedrijven zich graag willen vestigen.

Boele & van Eesteren en G&S Bouw
Boele & van Eesteren is een innovatieve ontwikkelende aannemer, gespecialiseerd in grootschalige complexe woning- en utiliteitsbouwprojecten. G&S Bouw is een dynamisch, ontwikkelend bouwbedrijf dat toonaangevende utiliteitsgebouwen realiseert. Beide bedrijven zijn onderdeel van VolkerWessels. VolkerWessels (www.volkerwessels.com) is een hecht samenwerkende en ondernemende groep van bedrijven in binnen- en buitenland. VolkerWessels is partner bij de duurzame inrichting van de samenleving op het gebied van de bouw, mobiliteit, energie- en communicatievoorziening. Wij ontwikkelen, ontwerpen, realiseren, beheren en exploiteren. Er wordt gewerkt in een decentrale organisatievorm met 16.600 medewerkers in 125 werkmaatschappijen.

[einde persbericht]

Reacties

  1. w.van loon

    hallo ik reis regelmatig met de trein langs utrecht,en kijk met bewondering naar de bouw met name naar de bouwkraan bovenop een van de torens.en vraag mij af hoe krijgen ze de kraan ooit weer naar beneden met name de beton blokken ?.
    ik zou het erg op prijs stellen om daar antwoord op te krijgen.

    Bvb. Hartelijkdank

    Win van Loon.

Reageer