Infoavond HOVZuid in Stationsgebied

In Nieuws door HB1 Reactie

Morgen (maandag) is er een informatieavond (19.30 uur, Infocentrum) over de inpassing van de trambaan in het stationsgebied.
Dit wordt georganiseerd door het projectbureau HOVomdezuid. Dit schrijft men erover:

Het college heeft het voorontwerp voor het begin- en eindstuk van de trambaan naar De Uithof vrijgegeven voor inspraak. Dit ontwerp gaat ervan uit dat de tram start aan de binnenstadzijde van de nieuwe OV-terminal van het Centraal station en eindigt bij de P+R De Uithof. In januari 2010 is het voorontwerp voor het middengedeelte al vastgesteld. Voor het ontwerp in het Stationsgebied en doortrekken naar P+R was nader onderzoek nodig. Dat is afgerond zodat nu ook voor het begin- en eindstuk een voorontwerp is gemaakt. Het voorontwerp brengt in beeld hoe de trambaan gaat lopen en hoe deze veilig wordt ingepast in de omgeving. Bewoners en andere belanghebbenden kunnen reageren tijdens de inspraakperiode. Die loopt van 23 december 2010 tot en met 2 februari 2011. De Uithoflijn wordt de eerste nieuwe tramlijn van het regionale tramnetwerk van de regio Utrecht.

En overmorgen (di 18 jan.) is er weer een schouw, ook in het Infocentrum, aanvang 19.00 uur. We zullen er bij zijn en eens even goed luisteren naar vorderingen en plannen voor 2011. Dit is wat er in 2010 zou gebeuren. We gaan binnenkort de balans opmaken.

Reacties

  1. ill-b

    Kan er helaas niet bij zijn, maar ik hoop dat er vragen gesteld gaan worden over het gerucht (AD) dat de oude trams een verfje krijgen, en er op een gegeven moment twee systemen in Utrecht rondrijden die niet op elkaar aansluiten. Al dat lapwerk…, is de lobby in Den Haag voor geld in handen van amateurs…?

Reageer