Zakken

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

De onderste vloer van Singelborch zal in de komende weken een klein reisje maken in de richting van de zwaartekracht. Op de ijzeren klampen zie je hydraulische stempels, de blauwe cilinders. Zij zullen omhoog gaan om de vloer te dragen die vervolgens kan worden losgezaagd van de kolommen. Zodra alles vrij is kan het zakken beginnen. Dat gaat in etappes van drie centimeter. Telkens wordt gestopt om te kijken of er geen problemen met de constructie optreden. In totaal wordt zo 40 centimeter overbrugd en komt de vloer op de zwarte klampen te rusten. Dit bijzondere werk zal over ongeveer drie weken plaatsvinden.

Nieuwe kolommen in de Stationsstraat. Er komen er nog meer bij.  Nog geen jaar geleden stonden hier een paar dappere boompjes.

Reageer