Besluit Smakkelaarsveld naar 2011

In Nieuws door HB1 Reactie

Het gaat traag met het Smakkelaarsveld. Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er dit najaar een besluit over de bibliotheek op het  Smakkelaarveld zou vallen. Dat is er nog steeds niet. Gisteren werd de begroting voor 2011 door de raad vastgesteld. Het college werd via een motie van D66 opgedragen om de raad begin 2011 te informeren over de verschillende opties voor de ontwikkeling van het Smakkelaarsveld. Dit schrift deze partij er over op haar site:

Integrale afweging Bibliotheek++ is wenselijk

De financiering van de plannen voor het realiseren van de Bibliotheek++ aan het Smakkelaarsveld blijft een punt van discussie in de raad. Daarom heeft D66 tijdens het slotdebat van de Programmabegroting 2011 het college gevraagd alle keuzes voor te leggen aan de gemeenteraad zodat deze een integrale afweging kan maken.

D66-raadslid Bram Fokke legt uit dat de begrotingsbehandeling niet de plaats is om een complex onderwerp als de Bibliotheek++ te behandelen: “Bij de ontwikkeling van de Bibliotheek++ zijn veel partijen betrokken. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig en weloverwogen met deze plannen om te gaan in de raad.”

Wethouder Everhardt gaf aan de gemeenteraad alle mogelijkheden voor te leggen. Hij benadrukte dat, voor de planning, de besluitvorming zo snel mogelijk moet plaats vinden. Begin 2011 zullen de verschillende scenario’s verstuurd worden. De raad zal dan beslissen over de verdere uitwerking van de ontwikkeling op het Smakkelaarsveld.

In de scenario’s zullen financiële en andere consequenties voor de realisatie en exploitatie van de geplande en uitgetekende bibliotheek met woningen op een rij worden gezet.

Reacties

  1. Rona|d

    ’t kan zo simpel zijn. Gewoon paar bouwlagen appartement erop plakken en klaar is kees, zou ik zeggen…
    Maar ja, die hoogtevrees hè…

Reageer