Staande tuin

In Nieuws door HB2 Reacties

Je hebt tuinen op balkons en daken en je hebt begroeide gevels. De standing garden van Nexit architecten en Poelmans Reesink Landschapsarchitecten is weer iets nieuws. Het project is in 2006 begonnen als een studie met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Inmiddels is de staande tuin in Arnhem gerealiseerd en organiseren Nexit en de gemeente Arnhem een mini-symposium over het thema ‘klimaatadaptatie’. Op Architectenweb vind je een nieuwsitem met mooie foto’s. Het bureau meldde in een ouder nieuwsbericht trouwens ook haar betrokkenheid bij de ‘Proeftuin voor Klimaat Veemarktterrein Utrecht’. Daar draait het om nieuwe concepten te ontwikkelen voor klimaatadaptatie in gebiedsontwikkelingen. Bij de standing garden gaat het ook om de natuurwaarden en de aantrekkelijkheid voor bijvoorbeeld vogels en insecten. En het is ook gewoon mooi om te zien. Tip voor POS: bel ze op als het nog niet is gebeurd, en laat ze maar eens vertellen wat ze in dit stationsgebied voor mogelijkheden zien. Tel. 026 446 13 68.
(foto: Nexit)

Reacties

  1. Rob

    En kom nou niet aan dat het allemaal te laat is en niet meer kan, we hebben al oponthoud genoeg, kunnen we mooi de hangende tuinen van Utrecht implementeren

  2. Carlo

    hmmm… misschien als gevelonderdeel van het nieuwe gildenkwartier? In ieder geval een leuk en innovatief idee zo’n “standing garden”.

Reageer