Werk Stadskantoor begonnen

In Nieuws door HB2 Reacties

Er is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van de grond voor het Stadskantoor langs de Mineurslaan. Voor zover we weten is de eigenlijke bouw nog niet aan een aannemer gegund. Het al eerder ingeperkte parkeerterrein is nu helemaal ontruimd.  POS meldt dat er nu eerst een bodemsanering zal plaatsvinden die tot februari volgend jaar duurt. Daarvoor wordt de grond twee meter afgegraven en gedeeltelijk afgevoerd. Er vindt archeologisch onderzoek plaats en daarna worden damwanden ten behoeve van een grondwaterdichte bouwput geplaatst.

Reacties

    1. Auteur
      HB

      Je bedoelt de zgn. biowasmachine, die is voor al het grondwater in een grote cirkel rondom het centraal station. Dit betreft de bovenste laag grond. Er is daar de nodige spoorgerelateerde activiteit geweest. Het zal daar nog best vies kunnen zijn.

Reageer