NS Poort bezint zich

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Een interessant nieuwtje op DNU over de positie van NS Poort. Het bedrijf bezint zich op plannen en rol in het stationsgebied. Afhankelijk van wat daar uit komt kan het van grote invloed zijn op wat er nog wordt ontwikkeld en in welk tempo dat gebeurt. Met name de westelijke strook, bestaande uit Sijpesteijnkwartier (kantoren/woningen), Stadskantoor en Knoopgebied (kantoren) kan daardoor anders uitpakken dan tot nu toe in de plannen staat.

De ontwikkeling van ‘De Knoop’ gaat traag, doordat de Rijksgebouwendienst niet zoveel haast maakt. Eerder sneuvelde het plan Aurora, het beoogde hoofdkantoor van (het failliete) Econcern. De weerzin tegen de sloop van de panden aan de Van Sijpesteijnkade zal NS Poort ook niet lekker zitten. Overigens is de sloopvergunning wel in hun bezit.

Net voor de zomer heeft het college gemeld dat voorbereidingen voor de ontwikkeling van het zogenaamde Noordgebouw aan de oostzijde van het station, ook een project van NS Poort, inmiddels zijn begonnen.

Wat de Knoopkazerne betreft, nog een aardigheidje. Dit voorjaar hebben bouwkundestudenten van de TU Eindhoven zich in een wedstrijd-achtige setting op dat gebied gestort. De resultaten daarvan staan onder andere hier. (Dank aan HT. Bron beeld: Bouwenmetstaal.nl/24up)

Reageer