Taxi’s en bussen verhuizen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Een samenvatting van het recente nieuws over de verplaatsing van bussen en taxi’s, zojuist in update door POS verspreid. Het stadsbusstation heet per maandag 23 augustus Busstation Noord, het streekbusstation krijgt de naam Busstation Zuid. Op die dag wordt er begonnen met verplaatsing van de eerste haltes. Verder worden er geen precieze data genoemd, het gaat om ‘komende maanden’. In vergelijking met planningen van een jaar geleden is er sprake van minimaal driekwart jaar vertraging voor wat betreft het verplaatsen van taxi’s en buiten gebruik stellen van het plateau. Maar eindelijk komt er echt wat in beweging. In deze context is het interessant om dit artikel nog even te lezen.

Verplaatsing taxi's en bussen najaar 2010

1. Taxi’s en kiss & ride
In oktober krijgen taxi’s een nieuwe voorrijdplek op het streekbusstation. Hier mogen alleen taxi’s met een keurmerk staan. De plaatsen voor kiss & ride en de zonetaxi’s (NS-taxi’s) komen op de locatie van de voormalige sneltramhalte Moreelse Park (4).
Het taxiplateau wordt daarna tijdelijk (tot het moet wijken voor nieuwe verhoogde stationsplein) ingericht als opslagruimte voor bevoorrading van winkels in de stationshal. De KLPD krijgt op het plateau een tijdelijke post.

2. Bussen
Met ingang van 23 augustus a.s. wordt een aantal haltes verplaatst. Het gaat om GVU-buslijnen 12, 12S, 13, 24 en 29 die van Busstation Noord naar Busstation Zuid verhuizen. Ook de halteplaatsen van een aantal andere GVU en Connexxion buslijnen wijzigen door een andere indeling van Busstation Zuid. (Stadsbusstation is Busstation Noord, streekbusstation is Busstation Zuid.)

3. Taxi’s met keurmerk
Nieuwe voorrijdplek taxi’s met keurmerk. Een onafhankelijke stichting controleert dit keurmerk en ziet toe op voortdurende kwaliteitsverbetering. Alleen taxi’s die het keurmerk mogen voeren, verhuizen naar Busstation Zuid, taxi’s zonder keurmerk zijn te vinden aan de Jaarbeurskant van het station (8).

4. Kiss & ride en zonetaxi (NS-taxi)
Nieuwe kortparkeerplaatsen om mensen op te halen en weg te brengen en voorrijdplekken voor zonetaxi’s.

5. Fietsen
De doorgaande fietsroute langs het spoor verdwijnt. Fietsers kunnen via het Stationsplein naar de Laan van Puntenburg. De Noorderfietsenstalling blijft vanaf de Sijpesteijntunnelkant bereikbaar.

6. Busparkeerplaats
Nieuwe parkeerplaatsen voor bussen (geen opstaphalte voor klanten).

7. Taxiparkeerplaats Moreelse Park
Nieuwe verzamelplaats voor taxi’s, geen instapplaats voor klanten. Van hieruit rijden de taxi’s via Moreelse Park naar de nieuwe voorrijdplaatsen op Busstation Zuid.

8. Taxi’s Jaarbeursplein
Voorrijdplek taxi’s zonder keurmerk.

Reageer