Een kans

In Nieuws door HB2 Reacties

Tjonge, er worden in wat plantenbakken plaatjes gevonden waar asbest in zit, en weer kost het drie weken extra plus ongetwijfeld een forse rekening van de asbestmaffia. Gaat dit vanaf nu altijd zo? Op het Vredenburg liepen ze ook al met witte pakken rond en zijn vele hopen zand met plastic afgedekt. Dat belooft nog wat, als je ziet hoe ongelooflijk veel er nog gesloopt moet worden, denk aan station, Hoog Catharijne, de parkeergarage, de sporthal, de traversen, ga maar door. Het is allemaal gebouwd in een periode dat asbest een zeer gangbaar bouwmateriaal was en het zal er ongetwijfeld overal voorkomen. Staat het gezondheidsrisico werkelijk in verhouding met de maatregelen die worden getroffen? De kans dat je op het station een nare ziekte oploopt als gevolg van de honderdduizend mensen die er dagelijks passeren lijkt me eerlijk gezegd aanmerkelijk groter. Of met je fiets tegen een paaltje midden op het fietspad botsen, naar ten val komen en aan bloedvergiftiging overlijden. Of op de Croeselaan geschept worden. Of de Jackpot winnen. Link naar POS-bericht.

Reacties

  1. yak

    Heb helaas een tijdje geleden ook met asbestverwijdering te maken gehad en ben zo (niet geheel vrijwillig) wat inzichten rijker geworden. Het probleem zit ‘m niet zozeer in het gevaar voor de passanten, maar meer voor de mensen die e.e.a. verwijderen. Die hebben er dagelijks mee te maken en een belangrijk deel van de maatregelen zijn specifiek voor die groep.

  2. RG van Voorthuizen

    Precies, het heeft meer te maken met het recht op een veilige werkplek.
    Alhoewel het er ook wel gaaf uit ziet natuurlijk, ook wat waard. Jammer dat ze geen maskers dragen die een darth vader-geluid maken.

Reageer