Riant aan het Vredenburg

In Nieuws door HB10 Reacties

Op het dak wonen, excuus in een van de vier penthouses van het woonwinkelgebouw De Vredenburg, kan vanaf 440 duizend pietermannen. Een klein flatje heeft u er voor 225 duizend. Uw auto parkeert u ondergronds voor 35 duizend. Jawel, ING is met de verkoop gestart. Kantoorruimte moet grotendeels verhuurd zijn voordat een bouwvergunning wordt afgegeven. Hoe anders is het met koopwoningen in deze stad. Op deze plek verkoopt ING RE meer dan 21 miljoen aan meters. En dat zal best snel gaan, zo is onze inschatting.Net nu we ons afvroegen of er al iets bekend is over eventuele successen in de verkoop van de woningen op deze plek, rolde er een nieuwsbrief met website in onze mailbox: www.wonenindevredenburg.nl.

We citeren uit de nieuwsbrief:

Bouw winkels en woningen gestart
Op 1 december 2009 is de bouw van De Vredenburg gestart. Aannemer BAM is gestart met het eerste deel van het project, de parkeergarage en de winkelgelegenheid in de kelder, op de begane grond en de eerste verdieping.
Volgens planning zal de bouw van de bovengelegen appartementen na de zomer beginnen. Dit betekent dat de appartementen waarschijnlijk vanaf medio 2012 zullen worden opgeleverd.
Wij verwachten in september of oktober a.s. met de verkoop van de 76 appartementen te starten.

Website De Vredenburg live
Om u zo veel mogelijk informatie over het project en de appartementen te geven verwijzen wij u naar de website die wij recent gelanceerd hebben: www.wonenindevredenburg.nl.
Op deze website vindt u alle relevante informatie over het project, de makelaars maar vooral over de appartementen. Ook de woningplattegronden van de hoofdtypes kunt u er bekijken en downloaden.
Wij wijzen u erop dat de website nog niet gereed is. Wij zullen deze de komende weken verder aanvullen met alle beschikbare informatie en beeldmateriaal en wij nodigen u dan ook uit om ook de komende weken deze website te raadplegen.

Het aanbod
De 76 appartementen in De Vredenburg bevinden zich midden in het centrum van Utrecht. Nieuwbouw in het centrum van Utrecht is een absoluut unicum! Maar wonen in De Vredenburg betekent niet alleen wonen in een levendige omgeving met winkels, horeca en voorzieningen binnen handbereik en uitstekende bereikbaarheid. Het betekent ook privacy: de meeste appartementen beschikken namelijk over een heerlijke buitenruimte in de vorm van een terras of balkon. En dan is er binnenin het gebouw ook nog de prachtige, onder architectuur aangelegde, binnentuin die een oase van rust is. Deze gemeenschappelijke binnentuin biedt gelegenheid elkaar te treffen in een groene en rustige omgeving. Aan parkeren is uiteraard ook gedacht. Alle appartementen worden geleverd inclusief parkeerplaats.

Er zijn vier type appartementen:
20 suite-appartementen: compacte en efficiënt ingerichte appartementen, met 1 slaapkamer
32 stadsappartementen: ruime en lichte appartementen, met 2 slaapkamers
20 panorama appartementen: luxe appartementen met veel licht, wijds uitzicht, met 2 of 3 slaapkamers, sommige met 2e badkamer
of walk-in closet
4 penthouses: hoekappartementen met panoramisch uitzicht, riante woonkamer en meerdere buitenruimtes, met 3 slaapkamers.

Oppervlaktes variëren van ca. 65 m2 tot maar liefst 160 m2. Het afwerkingniveau van alle appartementen is van hoge kwaliteit.
Wij zijn uiteraard heel benieuwd welk type appartement uw voorkeur heeft. U kunt uw voorkeur opgeven via onze website.

Start verkoop appartementen
Op dit moment zijn wij de start verkoop aan het voorbereiden, die zoals gezegd naar verwachting na de zomervakantie (september/oktober) zal plaatsvinden.
In overleg met de aannemer zijn we bezig met het opstellen van de meer- en minderwerk keuzes die er voor moeten gaan zorgen dat u uw toekomstige appartement zoveel mogelijk naar uw persoonlijke wens kunt samenstellen.
Ook zullen wij showrooms selecteren waar u uw keuze kunt maken voor keukens, sanitair of tegelwerk, mocht u niet voor de standaard inrichting willen kiezen. Daarnaast zullen wij een verkoopbrochure met plattegronden en technische informatie maken waaruit u bij de start verkoop uw keuze voor een appartement kunt maken.

Reacties

 1. Michiel

  Wauw, voor een toplokatie als de binnenstad van Utrecht vind ik dat echt geen slechte prijzen. Ik vermoed dat zodra de verkoop start, ze allemaal binnen no-time weg zullen zijn. Ziet er goed uit!

 2. Bas

  Ik moest gelijk denken aan de appartementen boven Hoog Catharijne, die ooit ook behoorden tot het hogere segment. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Ik hoop dat het deze keer anders uitpakt.

 3. ill-b

  Nou, die impressies zien er niet onaardig uit. Ben wel benieuwd naar het materiaalgebruik voor de gevel. Het moet natuurlijk wel een kwalitatief hoogwaardige afwerking worden.

 4. Paul

  Bas weet niet waar hij over spreekt. Je koopt nu voor minder dan 3 ton een 3 kamer appartement van 100 m2 in de Radboudveste. En dan heb je wel een mooi uitzicht, een winkelcentrum beneden en het station aan je voeten.

 5. Giordino

  Valt mij opzich nog mee 4,5 ton voor een penthouse.
  Alleen is een parkeerplaats wel verschrikkelijk duur 35k voor een stukje grond waar je je auto mag parkeren.

 6. Bas

  En waarom denk je dat je in hartje Utrecht voor zo weinig geld een appartement kunt kopen? Niet omdat het zo’n geslaagd project is geworden, snap je?

 7. leon

  Tja mensen, grond is niet voor eeuwig afgekocht hoor, je betaalt gewoon een jaarlijkse erfpacht maar dat zeggen ze er niet bij en vooral niet hoeveel!

 8. Aleid

  Volgens mij krijgen die appartementen vanuit de binnentuin veel te weinig daglicht vanwege al die balkons. Niet voor depressieve mensen dus. Of pas op dat je het niet wordt.

 9. Wim

  Erfpacht? Hoe kom je daar dan bij?

  En 35k voor een parkeerplaats duur? Aan de rand van de stad betaal je voor n garage snel 40k tot 60k. Dus wat is dan duur?

  Ik maak me meer zorgen over de servicekosten die zo’n appartement met zich brengt. En overlast van feesten en partijen – hoe kom je dan die garage in? Moet ook niet aan denken, dat er allemaal ‘bejaarden’ gaan wonen zoals in het AD stond – dat er overweldigende belangstelling is van die doelgroep

Reageer