20 extra ogen

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Uit dit bericht op Aanbestedingskalender (aanmelden is waarschijnlijk noodzakelijk om het te kunnen lezen) maken we op dat de gemeente in het Utrechtse stationsgebied 20 gebiedscamera’s gaat plaatsen. In de offerteaanvraag staat dat integratie met de beelden van ProRail, Corio en Jaarbeurs gewenst is. De politie mag op termijn de boel onderhouden. Uit de aanvraag blijkt niet dat er een relatie is met de vernieuwing van het stationsgebied.
Nu hangen er in het station, bij parkeerterreinen, wegen en kruispunten en in Hoog Catharijne al ontelbaar veel camera’s en vaak hebben kantoren er ook een bij de ingang. Probeer je voor te stellen hoeveel schermpjes dat zijn. De kans dat je in dit gebied NIET wordt gefilmd is dus zeer klein, om maar niet te zeggen afwezig. Maar aangezien deze maatschappij een obsessie met veiligheid heeft gaan we er vrolijk mee door. We bezweren er risico’s en onheil mee, maar het is – en laten we dat niet vergeten – vooral big business.

Reageer