Slinger voor Lombok

In Nieuws door HB3 Reacties

We schreven al eerder dat Lombokkers zo betrokken zijn bij hun wijk. Dat geldt zeker ook voor de kop en wat erachter ligt: het nieuwe Westplein. De planvorming is officieel van start gegaan en de gemeente betrekt de Ontwikkelgroep Lombok er volop bij.

In een ander verband heeft een groep bewoners zich begin juni gebogen over het stedenbouwkundige ‘plaatje’. Het was een echte ontwerpsessie en een verkenning van de mogelijkheden in dit nieuw te ontwikkelen gebied, aldus procesbegeleider Marij Nielen op de site. Met dertig bewoners zijn er vier maquettes gemaakt van het gebied tussen de Kop van Lombok en het spoor. Ieder plan en iedere maquette had een eigen karakter, maar er waren ook veel overeenkomsten, lezen we op de site.

Lees over de resultaten van de Slinger van Lombok. Op die pagina bevindt zich een link naar een pdf met de resultaten.

Het gebeurt niet vaak dat bewoners met piepschuimblokjes mogen bouwen aan hun wijk. Meestal komen ze pas bijeen als de architecten met piepschuim hebben gestoeid en men ‘boos en teleurgesteld’ is. Maar zo kan het dus ook!

Reacties

  1. RG van Voorthuizen

    Ik ben bang dat het belang van de directe omwoners onevenredig groot wordt meegewogen, aangezien dit natuurlijk een stuk centrum is van álle Utrechters… Nimby-mentaliteit is fnuikend voor een weloverwogen ontwerp, lijkt me.
    Tegenstand voorkomen is natuurlijk wel verstandig.

  2. Richard

    Een eigen dorpje in de grote stad (nu nog een groot hek van palen er omheen). Bizar gebeuren dit eigenlijk.

Reageer