Radboudtraverse drukste winkelstraat

In Nieuws door HBReageer op dit artikel

Uit een recent onderzoek naar winkelstraten blijkt de Radboudtraverse met 102 duizend passanten op een gemiddelde zaterdag op grote afstand de drukste winkelstraat van Nederland te zijn. Locatus rapporteert in Vastgoedmarkt over de jongste trends en daaruit blijkt dat de malaise aan het overgaan is. Althans op de A- en B-locaties. Winkelcentrum Overvecht wordt ook als een sterke groeier gezien.
Nog een paar waarnemingen van de onderzoekers. Consumenten hechten steeds minder waarde aan winkelen als vrijetijdsbesteding. Dat percentage ging van 70 naar 55 procent. De economische malaise en de aankoop via internet zijn belangrijke factoren voor het terugvallen van de retailomzet. Binnensteden hebben last van de winkelgebieden langs de snelwegen en de meubelboulevards. Het aantal winkels in Nederland is de afgelopen jaren gedaald, de leegstand is gestegen en de gemiddelde winkelomvang groeide, tussen 2003 en 2010 met 18 procent.
Hier het artikel. Hier de bronnen.

Reageer