Aannemer OV-terminal: Besix

In door HB11 Reacties

ProRail maakte zojuist bekend dat Besix de opdracht krijgt voor het nieuwe stationsgebouw van de OV-terminal. De opdracht heeft een waarde van EUR 95 miljoen. Dit is het grootste deelcontract van de bouw. Andere deelcontracten die al zijn gesloten, zijn de sanering van de grond aan de Jaarbeurszijde, dit werk is reeds afgerond, en de bouw van nieuwe perronkappen op perrons 3, 4 en 5. Los hiervan moet de bouw van de nieuwe busstations, nieuwe fietsenstallingen en het verbreden van de perrons 1 en 2 nog worden aanbesteed.

Het eerste werk dat Besix zal gaan uitvoeren is de sloop van de sporthal Catharijne. Daarmee zal deze maand worden begonnen. ProRail stelt dat nog dit jaar de eerste paal voor het nieuwe gebouw de grond in zal gaan. Vermoedelijk zal dat zijn naast de Jaarbeurstraverse, waar een busstation is gepland en waar het verhoogde stationsplein-west komt te liggen.

Link naar Besix.

Reacties

 1. Herbert

  Tja, de aannemer was al wel bekend, maar men wachtte met de gunning ivm nog lopende bestuurlijke procedure. Hopelijk worden nu snel de dixi's neergezet ivm sloop van de sporthal.

 2. Anonymous

  als ik ook maar 1 min vertraging door die bouw van dat station hebben ze meteen een claim aan hun broek hangen, ik ken die belgische cowboys

 3. Michiel

  Komt er echt een glazen vloer in de hal? Als dat zo is kan ik me nauwelijks voorstellen dat je er veel door kunt zien, gezien het gedoe dat er al was om die glazen stroken in de stadskamer van het nieuwe HC.

 4. Anonymous

  Men kan zich afvragen of het wel compleet is voor 95 mln en er her en der niet wat glazen plaatjes of ditjes datjes zijn vergeten… Let op de meerwerkjes en dan over 20 jaar eens vergelijken met het totaalbudget…

Reageer