HC uit oude doos

In Nieuws door HB4 Reacties

Morgen Dag van de bouw. Op BU alvast een opwarmertje om in de stemming te komen.

Ga er maar eens lekker voor zitten, deze promo voor de Hoog Catharijneplannen, gemaakt kort na oplevering van Holiday Inn en Beatrixgebouw, rond 1970.
24,5 hectare oude stad wordt blijmoedig met de grond gelijk gemaakt om vervolgens ‘te herscheppen’. Wat een spirit, wat een optimisme, wat een geloof in het eigen kunnen. Komt-ie:

Hier een plaat uit 1993, uit het boek over HC van Hans Buiter. Spelletje: zoek de 10 verschillen met wat het uiteindelijk is geworden.

[Beide getekende impressies zijn van de onnavolgbare gebroeders Das] [Dank aan Lloyd Davies van Het Utrechts Archief]

Reacties

 1. Ronald v Voorthuizen

  wow! er was dus een ongelijkvloerse kruising gepland bij Paardenveld! Dat verklaart die opvallend brede daalsetunnel en rare parkeerparkstrook tussen de rijbanen die er eerst was… en zo sluit de brede oudenoord ook logischer aan, dat stuk is nu dé bottleneck van de utrechtse binnenstad.Weet iemand daar meer van? Waarom is dat op het laatste moment gecancelled?

 2. Fallus

  Wat een schitterend filmpje. Wel 3 keer bekeken en op pauze gedrukt toen mijn oude straat het Veemarktplein te zien was. Leuk om alles weer te zien hoe het vroeger was. Wat ziet trouwens het Beatrixgebouw er strak uit.

 3. Utrecht zonder HC

  Hoor ik daar ergens zeggen: gebouwen van Allure, eehh Gildenkwartier (??)Toch had het oude stationsgebied ook wel wat hoor, die oude panden, en niet te vergeten "De Utrecht", eeuwig zonde dat dat gesloopt iswas er toen geen weerstand tegen.. de sloop?

 4. Herbert

  @Ronald: wellicht vind je je antwoorden in het boek van Hans Buiter, Hoog Catharijne – De wording van een winkelhart van Nederland.

Reageer