Nadenken over nieuw Westplein begonnen

In door HB2 ReactiesDe projectorganisatie en de Ontwikkelgroep Lombok Centraal hebben elkaar gevonden in het nadenken over hoe het ondertunnelde Westplein in de toekomst moet gaan functioneren. Ondertunneling is een onderdeel van fase 1 van het stationsgebied en staat voor 2018 gepland. De Ontwikkelgroep zet zich ook in voor een bevaarbare Leidsche Rijn (dus niet met een fietsenstalling erin) en handhaving van de gevel van de Van Sijpesteijnkade. Ze zit daarbij inmiddels met NS Poort aan tafel, die deze zomer zal komen met inpassingsvoorstellen.

Het is goed om te zien dat een vertegenwoordiging van een wijk structureel en harmonieus met deze partijen in gesprek is, maar niet haar eigen belang compromitteert. Lombok heeft dat goed voor elkaar. Hier volgt een nieuwsbrief met daarin een verslag van recente uitwisseling van ideeën over het projectplan Westplein.

Reacties

 1. Janny Nieboer

  Ik zou het leuk vinden om ook verder mee te denken over het invullen van het toekomstige Westplein.
  Janny Nieboer
  bewoner Nieuw Engeland (H.J. Schimmelplein).
  Dagelijks gebruiker van het Westplein i.v.m. woon-werkverkeer naar NS Utrecht en naar de Rotterdamse regio.
  Nuriye Guzel maakte me attent op dit initiatief.

Reageer