Tjilp! Tjilp!

In door HB2 Reacties

Als onderdeel van de duurzaamheidscatalogus van het stationsgebied streeft de gemeente naar het vergroten van de biodiversiteit. In gewoon Nederlands: aantrekkelijke leefruimte voor zoveel mogelijk verschillende planten en dieren. Nu is dat een behoorlijke opgave, denkend aan de enorme verstening en verglazing die het stationsgebied te wachten staat. Dat betekent dat alle zeilen bijgezet moeten worden. In februari liet wethouder Janssen weten daartoe met de Vogelbescherming in overleg te gaan over hoe het voor de vogels een beetje aantrekkelijk gemaakt kan worden. Nu hoeft hiervoor geen wiel meer uitgevonden te worden: de Vogelbescherming en BAM hebben daarvoor al een mooie checklist ontwikkeld, die we hierbij in de groep gooien. Stuur hem door aan al uw architectenvrienden.

En voor wie er echt mee aan de slag gaat, is dit boek een must.

Reacties

  1. Grauw

    Oh wauw, dat gebouw op de achterkant van die folder is wel erg mooi zo met al die planten op de gevel (vergt waarschijnlijk wel enig onderhoud :)).

    Ik hoop zeker dat er voldoende groen en vogels komen in het nieuwe stationsgebied. Hopelijk biedt GroenLinks in het college daar enige waarborg voor.

  2. Herbert

    Grauw: De foto is een van de projecten van Patrick Blanc. Google die naam maar eens. Kijk op zijn site onder Les Murs.

Reageer