Asfalt exit

In door HB2 Reacties

Hier wat beelden van de verwijdering van het asfalt uit de bak van de Catharijnebaan. Alleen een betonpijler in het midden herinnert nog aan de traverse. De bouwplaats rukt langzaam naar het westen op. Meer plaatjes hier.


[Foto’s POS]

Reacties

 1. Michiel

  [ korte rant mbt het maken van Foto’s ]

  Ah, leuk weer wat foto’s van POS. Ik was zonet zelf ook nog wat foto’s aan het maken. Helaas dat Corio dit wel heel er probeert tegen te werken. Op SSC post ik nu alweer een paar jaar foto’s van de enkele grote projecten hier in Utrecht. Zo ook van het werk onder de traverses, voornamelijk de OVT voorbereiding onder de jaarbeurstraverse. De traverse is zo’n beetje het enige goede punt om dit te doen, vanaf de openbare weg zie je vrijwel niets. En de Catharijnebaan is goed vanaf de Radboudtraverse te zien. Nu ben ik zojuist door Corio beveiligers erop gewezen dat dit echt niet mag. Eerder deze week gebeurde precies hetzelfde, maar toen waren het andere beveiligers.

  Het is niet dat dit de eerste keer is dat ik aangesproken wordt op het maken van foto’s. Integendeel. De afgelopen paar jaar hebben flink wat beveiligers lopen zeiken dat ik geen foto’s mag maken. Bij de Rabotoren kwamen zelfs bouwvakkers op mij af dat ik geen ‘ongevaarlijke situaties’ mocht vastleggen. Dat heb ik lekker genegeerd, want dat sloeg natuurlijk helemaal nergens op. En tot nu toe trok ik me van die beveiligers ook weinig aan, omdat het sporadisch was. Maar de laatste tijd lijkt het alsof ze strenger zijn gaan controleren.

  Deze week maakte Corio het wel erg bont. Eerder deze week werd ik door maar liefst drie beveiligers tegelijk aangesproken, en vandaag door twee die het nodig vonden mij erg streng toe te spreken. Niet dat ik daarvan onder de indruk was, maargoed. Ik vertelde dat ik dit al jaren doe, en dat het altijd foto’s van de projecten buiten zijn. Dat ik geen interesse heb om dat lelijke Hoog Catharijne van binnen te fotograferen heb ik maar achter wegen gelaten. Vervolgens zei een van de twee dat ik geluk heb gehad en dat ik dit nu echt als een waarschuwing moest beschouwen. Als ik bouwprojecten wilde fotograferen moest dat maar vanaf te openbare weg, niet vanuit gebouwen van Corio. Oh, en al die beveiligers lijken te geilen op het woord ‘Corio’, ze nemen het woord zo vaak als mogelijk in de mond.

  Kijk, ik begrijp dat Corio in principe de regels mag bepalen mbt het maken van foto’s op hun grondgebied. Maar wat voor schade denken ze dat ik hen aan zou kunnen doen? Wees blij dat er uberhaupt nog mensen zijn die positief bezig zijn. Sowieso, in mijn gehele bouwprojecten-archief zit niet één foto waarop de binnenkant van HC te zien is. De enige reden dat ik fotografeer is omdat ik het leuk vind om de mensen op SSC van updates te voorzien. Aangezien de ‘waarschuwingen’ de laatste tijd toenamen vroeg ik tijdens de infoavond nog aan een medewerker hoe het nou eigenlijk zat. Hij wist er niet zoveel van, maar volgens hem mocht ik gewoon foto’s maken van alle projecten. Dat is maar goed ook, want dit is toch iets wat je zou willen aanmoedigen? Dat inwoners positief over je projecten zijn, actief meekijken en elkaar van foto’s voorzien?

  En tot nu toe heb ik dat met alle plezier gedaan. Maar ik heb eerlijk gezegd geen zin meer om elke keer zo’n sneu Corio beveiligingsteam op mij af te krijgen. Vandaag stond er zelfs 25 meter verderop een groepje hangjongeren bij de Jaarbeursroltrappen de weg te versperren, hard te schreeuwen en mensen te irriteren. Oeh, nee, daar durven de beveiligingshelden van Corio niets tegen te doen. Maar een jongen met fototoestel aanspreken, ja, dat heeft prioriteit.

  [ einde rant 😉 ]

 2. Bram Fokke

  Zou je, mocht dit weer voorkomen even contact met me kunnen opnemen op b.fokke@utrecht.nl? Ik vind namelijk als raadslid dat het een groot goed is dat Utrechters kunnen zien wat er zoal gebeurt in hun binnenstad. Keep up the good work!

Reageer