Plan HC, 1962

In Nieuws door HB11 Reacties

Belofte maakt schuld. Daar is-ie dan, digitaal van kop tot staart, de brochure waarmee de Utrechtse burger en het stadsbestuur werden opgewarmd in 1962.

En de aanvulling:

Reacties

 1. Eelke

  Geweldig, bedankt voor het scannen!

  Zonder de tekst echt gelezen te hebben valt me in elk geval de hoeveelheid beloofde bomen rond het stationsplein op.. (oa pagina 44) Lekker groen maken die plannen, waar hebben we dat eerder (later?) gezien…?

 2. knutmo

  Verkocht met een fijn uit z’n verband gerukt citaat van Bertus Aafjes (nb een archeoloog) over de eeuwige stad Rome.

 3. maarten

  Zeer luxe om dit vanaf de bank thuis te kunnen inzien, bedankt! Over citaten gesproken, als je er in dit document een van Le Corbusier tegenkomt, hou je decennia later alsnog je hart vast – je zou je voorouders bijna willen toeschreeuwen; doe het niet, althans niet op deze manier.

  Want het moet wel gezegd, over de gevolgen van de aansluiting tussen het stationsgebied en de stad zijn de bedenkers wel op een positieve manier visionair geweest.

 4. Victor

  In augustus 1963 is op dit rapport nog een aanvulling verschenen. Als jullie die niet hebben, dan kan ik ‘m ter beschikking stellen.

 5. Herbert

  @Victor: dit plan ken ik nog niet. Als je het (digitaal) voor ons hebt, zou fijn zijn. Mail direct aan herbert AT beatrijs.nl

 6. Pingback: Hoog Catharijne is jarig: 40 jaar omstreden geschiedenis | De Utrechtse Internet Courant

Reageer